Malkara'da Sanat Müziği konseri

Malkara Belediyesi ile Süleymanpaşa Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu Konseri Malkara Kültür Sarayı'nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 9.04.2015 16:36:00 0
Malkara

Konseri; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Başkanı İsmail Uzun, Belediye Başkan Yardımcıları Bahaettin Cömert, Celal Yılmaz ile İsmail Akkaya, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri, dernek başkanları ve çok sayıda Malkaralı vatandaş izledi.

 

MALKARALILAR KONSERE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

 

Koro Şefi Nevzat Avcı yönetiminde Hüzzam Fasıl, Koro ve Solo Şarkılar ile Rumeli Türküleri olmak üzere üç ayrı bölümden oluşan Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu konseri Malkaralılar tarafından büyük bir beğeni topladı.

 

KONSERİN İLK BÖLÜMÜNDE HÜZZAM FASLI

 

Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu, Hüzzam Fasıl bölümünde sırasıyla Hüzzam Peşrev, Sen Sanki Baharın Gülüsün, Güzel Gün Görmedi, Dil-Hun Olurum ve Bilirim Daha Sen eserlerini seslendirdiler. Koro ve Solo Şarkılar bölümünde Bekledim De Gelmedin, Kaderimde Hep Güzeli Aradım, Ağla Gitar ve Gel Gönlümü Yerden Yere eserleri okunurken, solist Necdet Zenginoğlu Unutturamaz Seni, solist Cahit Gökalp Biraz Kül Biraz Duman, solist Ebru Üstel Büyüleyen Gözlerinle, Malkaralı solist Abdullah Başaran Bir Kerre Bakanlar ve solist Sevan Tabanlı Bahar Bitti Güz Bitti isimli şarkıları seslendirdiler. Konserin son bölümü olan Rumeli Türküleri bölümde ise koro tarafından Kırmızı Gülün Alı Var, Dağlar Dağlar, Pencereden Kar Geliyor, Yemenimin Oyası ve Yangın Olur isimli eserler seslendirildi.

 

Sunuculuğunu Mehmet Yıldırım'ın yaptığı Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosunun saz ekibinde; kemanlarda Ali Yücel Altınel ile Arif Osman Bayram, viyolada Ahmet Okan, udda Mustafa Kara, kanunlarda Adnan Günaydın ile Özlem Yalgın, neyde Yavuz Budanır, ritm sazlarda Yalçın Volkan ile Yılmaz Ergin yer aldı.

 

KULAKLARIMIZIN PASI SİLİNDİ

 

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul konser sonunda yapmış olduğu konuşmasında, “Gerçekten yoğun emek kokan, kulaklarımızın pasını silen çok güzel bir akşam ve çok güzel bir müzik ziyafetiydi. Süleymanpaşa'nın konservatuarı gerçekten çok güzel bir çalışma ortaya koymuş, sizlere teşekkür ediyorum. Eminim ki bu akşam buradaki birçok hemşerimi, birçok Makaralıyı bu salondan alıp başka alanlara, başka yaşamlara götürdünüz. Bizleri yalnız bırakmadığınız için de siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bizim de 18 Mart'ta düzenlediğimiz koromuzun bir konseri vardı. Nuran Hanım, hem meclis üyemiz hem de koromuzun koristi. Bu akşam onunla birlikte sizlere teşekkür etmek istedik. Gerçekten çok güzel bir dinletiydi. Hepinizin nefesine ve ağzına sağlık. Hepinize buraya geldiğiniz için, bizimle birlikte olduğunuz için çok teşekkür ediyorum.”dedi.

 

KONSER SONUNDA KORO’YA ÇİÇEKLİ TEŞEKKÜR

 

 Belediye Meclis Üyesi Nuran Başkütük ile birlikte günün anısına Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Nevzat Avcı'ya çiçeğini takdim etti. Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Nevzat Avcı da Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ile Belediye Meclis Üyesi Nuran Başkütük'e konserin gerçekleştirilmesinde Malkara Belediyesi'nin vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti.

 

Konser, Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu’nun seslendirdiği Malkara Türküsü olan Mandaları Karaman türküsü ile sona erdi.

 

Marmara Haber