Çerkezköy Belediyesi izci yetiştirecek

Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor İzcilik Kulübü kuruldu. Belediye Başkanı Vahap Akay, İzcilik Kulübü'ne başvuruların başladığını belirterek, 8 yaşındaki çocukların velileriyle birl

GÜNDEM 7.04.2015 12:38:00 0
Çerkezköy Belediyesi izci yetiştirecek

Çerkezköy Belediyesi bünyesinde  Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor İzcilik Kulübü kuruldu. Belediye Başkanımız Vahap Akay, 8 yaşındaki çocukların başvuruda bulunabileceğini belirterek, “Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor İzcilik Kulübü’ne kayıtlarımız başlamış olup, kayıt yaptırmak isteyen yavrularımız velileri ile birlikte Çerkezköy Belediyesi Halk Masası’na müracaat edebilirler.”diye konuştu.

 

İZCİLİK FEDAKARLIK VE GÖNÜLLÜLÜK İSTER

 

İzciliğin çeşitli yaş guruplarındaki gençlerin zihinsel, fiziksel, ruhsal, sosyal, duygusal karakter gelişimine katkıda bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “İzcilik çocukların küçük yaşta çevre bilinci kazanmasını sağlar. İzcilik ruhunun en önemli yanı, disiplinli ve çevreye duyarlı olmaktır. Diğer spor dallarından farklı olarak fedakarlık ve gönüllülük ister.” ifadelerini kullandı. İzciliğin çocuklara çevre bilincini aşıladığını da ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, bu sayede çocukların yaşadıkları çevreyi koruyacaklarını ve bu konuda çevreye daha duyarlı olacaklarını kaydetti. Kulübün faaliyet raporunun hazır olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Kulüp olarak kitap toplama kampanyasından, ağaç dikme faaliyetlerine, mahalli ve ulusal kamplardan uluslararası kamplara kadar yoğun bir döneme girdik. İzci felsefesini sadece kıyafetler giyerek değil, toplumun her kesiminde yaşatmak gerekir” dedi.

 

EĞİTİMLER HAFTA SONULARI YAPILACAK

 

Çerkezköy Belediyesi bünyesinde kurulan Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor İzcilik Kulübü’nün yeterli sayıya ulaşmasının ardından eğitimlerin Cumartesi ve Pazar günleri saat 10.00 ile 12.00 arasında Kapalı Spor Salonu’nda verileceğini açıklayan Belediye Başkanı  Akay, kurs günleri Belediye önünden ücretsiz servis araçlarının da kaldırılacağını belirtti.

 

NELER ÖĞRENECEKLER?

 

Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor İzcilik Kulübü bünyesinde izcilik çalışması yapacak olan minikler 10’ar kişilik obalara ayrılarak doğada nasıl hayatta kalınır, yön nasıl bulunur, pusula nasıl kullanılır, vahşi hayvanlarla karşı karşıya kalındığında neler yapılır gibi eğitimler alarak çevreyi doğayı yakından tanıma fırsatı bulabilecekler.

 

Türkiye İzcilik Federasyonu bünyesinde Oymak Başı olarak görev yapan konusunda uzman eğitimciler tarafından verilecek eğitimlerde çocukların, izciliğe girişten oba kültürüne, and içme törenlerinden, gezi ve seminer programlarına kadar izcilik ile ilgili bütün detayları öğrenme imkanı bulabilecekler.

 

Marmara Haber