Sağlık dişlerden başlar

Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından Veliköy İlkokulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi. Eğitime katılan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, â??

YAŞAM SAĞLIK 3.04.2015 18:44:00 0
Sağlık dişlerden başlar

Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin, ağız ve diş sağlığına dikkat çekmek amacıyla Veliköy İlkokulu’nda gerçekleştirdiği eğitim programına katılan İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, “Sağlık dişlerden başlar” dedi.

KAYMAKAM KUBİLAY DA KATILDI

Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından Veliköy İlkokulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi ve Sağlık Bakanlığı’nda temin edilen diş macunu ve diş fırçaları hediye edildi. Dün saat 10.00’da başlayan eğitim programına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Erol Kıvrak, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Yasin Gül, Dt. Beste Öztürkler, Hemşire Nihal Saygın ve Kalite Direktörü Burhan Aydemir katıldı.

474 ÖĞRENCİYE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMİ VERİLECEK

Ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çeken Kaymakam Metin Kubilay, “Bugün burada Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından, Sağlık Bakanlığı’ndan temin edilen diş macunları ve diş fırçaları öğrencilerimize dağıtılıyor. Bu gibi aktiviteler, küçük yaştaki öğrencilerimize ağız ve diş sağlığı alışkanlığı kazandırmak açısından oldukça önemlidir. Program kapsamında 474 öğrencimize ağız ve diş sağlığı eğitimi verilecek” diye konuştu.

OKULLARIN HİJYENİ DE ÇOK ÖNEMLİ

İnsanın küçük yaşlarda edindiği alışkanlıkların ömür boyu devam ettiğine vurgu yapan Kaymakam Metin Kubilay, “Tüm bunların yanında öğrencilerimizin ve okullarımızın hijyeni konusu da oldukça önemlidir. Kaymakamlık olarak bu kapsamda başta kantinlerimiz olmak üzere okullarımızı sık sık denetliyoruz. Bu denetlemelere bizzat kendim de katılıyorum. Bu vesile ile vatandaşlarımızı ağız ve diş sağlığı konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK

Amaçlarının, ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık yaratmak olduğunu dile getiren Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Erol Kıvrak, “Özellikle küçük yaştaki öğrencilerimize bu alışkanlığı kazandırmak çok önemlidir. Eğer onlara bu yaşta diş fırçalama alışkanlığı kazandırabilirsek, bu ömür boyu devam eder” dedi. Konuşmaların ardından tüm sınıflara diş macunu ve diş fırçası dağıtılırken, öğrencilere dişlerin nasıl fırçalanması gerektiği ve ağız sağlığı kapsamında dikkat etmeleri gereken konular anlatıldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ