ÇOSB'de inovasyon mesaisi

ÇOSB Trakya Kalkınma Ajansı desteği ile 'İnovasyon Atölyesi Çalışması' projesini hayata geçirdi. ÇOSB'de 5 gün sürecek eğitimlerde üniversitelerden akademisyenler ÇOSB içerisind

GÜNDEM 2.04.2015 18:54:00 0
ÇOSB

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin Trakya Kalkınma Ajansı desteği ile organize ettiği “İnovasyon Atölye Çalışması” projesi, dün saat 09.00’da düzenlenen toplantı ile bölgede faaliyet gösteren sanayi kuruluşları temsilcilerine tanıtıldı.

 

30’A YAKIN FİRMA TEMSİLCİSİ KATILDI

 

İnovasyon Atölye Çalışması Projesi Tanıtım Toplantısı’na Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan, Trakya Kalkınma Ajansı Planlama Programlama Koordinasyon Birimi Başkanı Mehmet Karaman, ÇOSB Halkla İlişkiler Müdürü Dr. Gökhan İnce ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 30’a yakın firmanın temsilcileri katıldı.

 

LAF VAR İCRAAT YOK

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çerkezköy OSB Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan İnce, “Ülkemizde İnovasyon anlayışının gelişimi konusunda birçok açıklama yapıldı. Fakat maalesef herhangi bir gelişme kaydedilemedi. Dolayısıyla İnovasyon konusunda bir yerlere gelebilmek için öncelikle bu eğitim programının düzenlenmesi gerektiğini düşündük” dedi.

 

5 GÜNLÜK BİR EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLANDI

 

Türkiye’de İnovasyon alanında ciddi gelişmelerin de yaşandığına dikkat çeken İnce, “KOZA adlı bir firmamız Avrupa İnovasyon Ödülü’ne layık görüldü. Eğitimlerin ardından bölgemizdeki firmalara bu alanda da yardımcı olmayı planlıyoruz” dedi. Eğitim’in içeriği hakkında da bilgiler veren Gökhan İnce, “Fabrikalardaki üretimin aksamaması için 5 günlük bir eğitim programı düzenledik” diye konuştu.

 

HEDEFE GİDEN YOLDA İNOVASYON ÖNEMLİ

 

Programda bir sonraki konuşmayı ise Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan yaptı. Firmaların hedeflerine ulaşmasının temelinde İnovasyon çalışmalarının olduğuna vurgu yapan Mehmet Özdoğan, “Dolayısıyla bu konunun bölgemizde de masaya yatırılması gerekiyordu. Bu anlamda bize destek olan Trakya Kalkınma Ajansı’na da teşekkür ederiz” dedi.

 

HERKES FİKİR SAHİBİ

 

Ülkemizde İnovasyon konusunda herkesin fikir sahibi olduğunu fakat konuşmaktan öteye gidilemediğini ifade eden Mehmet Özdoğan, “İnovasyon uygulamasını yerine getiremezsek, bulunduğumuz sektörü öne çıkaramazsak, ülkemizin 2023 yılındaki 500 milyar dolar ihracat hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayamayız” açıklamalarında bulundu.

 

O TRENDE TRAKYA DA OLMALI

 

İnovasyon konusunun Türkiye’nin birçok yerinde konuşulduğunu belirterek konuşmasına başlayan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Fakat ne hikmetse hala harekete geçilemedi. Biz, Trakya’nın bu gitmekte olan trende yerini alması için kolları sıvadık. Birçok Avrupa ülkesi bu alanda yol aldı bile. Dolayısıyla hemen harekete geçelim istedik” ifadelerini kullandı.

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların köklü ve kurumsal firmalar olduğunu kaydeden Şahin, “Bu yüzden uygulamaya Çerkezköy OSB’den başlamak istedik. Bu İnovasyon meselesi tarifi zor bir meseledir. Yaşanması gereken bir meseledir” dedi. Trakya Kalkınma Ajansı olarak, firmaların Ar-Ge birimlerinde çalışanların yeni fikirlerini ortaya çıkarmak amacıyla bir proje başlattıklarını söyleyen Şahin, “Bu eğitim programı o projenin altyapısı niteliğindedir” dedi.  

 

EĞİTİMLER BAŞLADI

 

Tanıtım toplantısının ardından İnovasyon Atölyesi çalışmalarına başladı. İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Salih Keskin, katılımcılara “İnovasyon ve Atölye Uygulamaları” konulu sunum yaptı. İnovasyon Atölyesi, bu iki günlük eğitimin ardından çalışmalarına 7 Nisan’da Türk Patent Enstitüsü Uzmanı Hakan Bayram’ın “Fikri Mülkiyet Hakları Yönetimi, Tescil-Hukuk İşlemleri” konulu eğitimi ile devam edecek. Çalışma programı, 15-16 Nisan tarihlerinde İzmir Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Selçuk Karaata’nın “İnovasyon ve Getirdiği Çözümler” konulu eğitimi ile sona erecek.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ