Kaymakam Kubilay, Halk Eğitimi kurslarını ziyaret etti

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi işbirliğiyle açılan Engelli Bakım Kursu'nu ziyaret ederek kurs

KÜLTÜR SANAT 1.04.2015 19:11:00 0
Kaymakam Kubilay, Halk Eğitimi kurslarını ziyaret etti

Kaymakam Metin Kubilay önceki akşam 18.30’da önce Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ndeki kursu  ziyaret etti. Kubilay kurs ziyaretlerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi Müdürü Adem Pusaoğlu ile birlikte yaptı.

 

HALK EĞİTİMİNE ÖNEM VERİYORUZ

 

Kaymakam Metin Kubilay, Halk Eğitimi Merkezi’nin açtığı kursları çok önem verdiklerini ve açılan kurslara her yıl talebin bir önceki yıldan daha çok olduğunu söyledi. Bu yıl 500 kurs ve 10 bin kursiyer hedeflediklerini belirten Kaymakam Metin Kubilay, “Sakatlar Derneğimiz çok güzel çalışmalar yapıyor. Dernek yönetimini ve katkı sağlayanlara çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum. Biz Halk Eğitimi kurslarına çok önem veriyoruz.”dedi.

 

26 HAZİRAN’DA SONA ERECEK

 

Kurs hakkında bilgiler veren Kubilay, sözlerini şöyle devam ettirdi: “İlçemiz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz ile İşkur Çerkezköy Hizmet Merkezi Müdürlüğümüz’ün işbirliği ile burada 23 Mart tarihinde başlayan  ‘Engelli Bakım’ kursu açılmıştır. 400 saat süreli olan bu kursumuz 26 Haziran tarihinde sona erecektir. Kursa katılan kursiyerlerimize Özel eğitim öğretmenleri Özlem Özer, Gülcan Demirkıran  ile hemşire Nagihan Nizam  vermektedir. Kurs eğitimi süresince, Anatomi, Fizyoloji, Meslek Bölgesi Etiği, Engelli Bakım Hizmetleri,Kişisel Bakım, Engelli Bakım Hizmetleri, İletişim, Engellilerin Toplumsal Yaşamı, Engellilerde Öz Bakım, Engellilerin Bakımı,Vücut Mekaniğini Koruma, Pozisyon Verme ve Kaldırma, Günlük Bakım, Engelliye Yemek Yedirme, Ağır Hastalık ve Vefat Durumu, Olağan Dışı Durumlar, Banyo kursu verilecektir.”

 

HALK EĞİTİM KURSLARINA NEDEN ÖNEM VERİYORUZ

 

Kaymakam Metin Kubilay halk eğitim kurslarına neden önem verdiklerini de anlatırken, “Çünkü çok ciddi kurslar veriliyor. Geçen yıl 375 kurs açıldı ve 7 bin 900 kursiyer açılan kurslarda eğitim aldı. Bu yıl hedefimiz 500 kurs ve 10 bin kursiyer. Bu güne kadar kurslara  müracaat eden ve 31 Mart itibariyle  6 bin 500 kursiyer kayıt yaptırmıştır. Son 14 yılın en çok kursu ve kursiyeri de geçen yılki açılan kurslarımıza katılmıştır. Bu yıl hedefimizi tutturarak bunu daha ileriye götüreceğiz ve Haziran ayına kadar açılacak kurslara kadar 10 bin kursiyere ulaşacağız. Bu kurslarımızda eğitim alan vatandaşlarımız bilgi ve beceri kazanmakta ve iş becerilerini daha da geliştirmektedirler. Aynı zamanda iş bulmaları bakımında da önemlidir. Ayrıca bu kurslar birlik ve beraberliğimize güç katması bakımından da önemsiyoruz. Halk Eğitimi devlet ile vatandaşı birleştiren büyük bir köprüdür.”açıklamalarında bulundu.

 

MESLEK YÜKSEKOKULUMUZUN ÇIKTIĞI BİNANIN YERİNİ DEVİR ALDIK

 

Halk Eğitimi Merkezi’nin yeni hizmet binasıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Kaymakam Kubilay, “Bu gün burada sizlerin huzurunda Çerkezköy halkımıza bir müjde vermek istiyorum. 24 Kasım 2014 tarihinde Namık kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulumuz’un Veliköy’e taşınmasıyla birlikte boşalan binasını Kültür Bakanlığı nezdinde yaptığımız girişimler sonucu devraldık. Kültür Bakanlığı bu binayı Namık Kemal Üniversitesine, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü de binayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devrini gerçekleştirmiştir. 30 Mart tarihinde devri yapılan binamızın bir katında ilçe Halk Eğitimi Merkezi, bir katında Rehberlik ve Araştırma Merkezi bir katında da Kütüphane yer alacak. Bu konuda Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğümüze ve Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Ayrıca İlçe Gençlik Merkezimiz’in de yapımı hızla devam ediyor.”diye konuştu.

 

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ DİREKSİYON EĞİTİMİ ÖNEMLİ

 

Kaymakam Metin Kubilay daha sonra Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Motorlu Taşıt Direksiyon Eğitimi kurs çalışmalarını izledi.

 

Motorlu taşıt direksiyon eğitimi ve  kurslarda, trafik ve çevre, ilk yardım ve araç tekniği dersleri teorik, direksiyon eğitimi dersi uygulamalı olarak yapıldığını hatırlatan Kaymakam Kubilay, “Bu kursumuz da diğer kurslarımız gibi önemlidir. Bu çok daha önemlidir. Burada kursiyerlerimiz direksiyon kursu, trafik ve çevre ve ilk yardım kurslarını birlikte görmektedir. Bildiğiniz gibi insanların, hayvanların ve trafikte ki araçların karayolları üzerindeki hal ve hareketlerine trafik  denilmektedirTrafik sadece içerisinde akışın yönlendirildiği bir yollar sistemi değil, aynı zamanda toplumun bireylerinin bir başka biçimde etkileşiminde de bulunmasıdır. İlk yardımda herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlayıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardırİlk yardımın öncelikli amaçları ise, yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesini sağlamak. Hasta ya da yaralının durumunun kötüleşmesini engellemek ve iyileştirmeyi kolaylaştırmaktır. Bu nedenle ilk yardım kurslarını da çok önemsiyoruz.”ifadelerini kullandı.

 

HER ALANDA EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

 

Halk Eğitimi Merkezi’nin açtığı kurslara çok daha fazla vatandaşın katılmasını beklediklerini vurgulayan Kaymakam Metin Kubilay, “Bu konuda basınımızda desteği ile inanıyorum ki bu yıl hedeflediğimiz 500 kurs ve 10 bin kursiyer hedefimizi aşacağız. Her zaman söylüyorum önceliğimiz eğitimdir ve eğitime çok önem veriyoruz. Gelişmişliğin göstergesi de eğitimdir.”dedi. Kubilay, sözlerini kurs hakkında bilgiler vererek tamamladı: “Buradaki Motorlu Taşıt Sürücüleri Direksiyon Eğitimi Öğretici kursumuz 2 Mart tarihinde başladı. 11 Mayıs 2015 Mayıs tarihinde sona erecektir. 400 saat olan kursumuza 66 kursiyer katılıyor. Bu kursumuzda, sosyal hayatta iletişim, iş hayatında iletişim, kişisel gelişim, meslek etiği, çevre koruma, eğitim psikolojisi, öğretim metotları, öğretimde ölçme ve değerlendirme, ilk Yardım 1, trafik kuralları, trafik eğitimini ve psikolojisi ve güvenli araç kullanımı eğitimleri verilecektir. Kursa katılan tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum.”

 

Motorlu Taşıt Sürücüleri Direksiyon Eğtimi’ni Sağlık Öğretmeni Ayşen Koç, İleri Sürüş Teknikleri Öğretmeni Güray Öztürk, İletişim Öğretmeni Ahmet Erdem, Trafik Öğretmeni Abdül Palabıyık, Rehber Öğretmeni Aysel Koşar veriyor.

 

 

Haber/Seyit SÜREN