Engelliler ceviz ağacı ormanı kuracak

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, 'Ceviz Ağacı' projesi ile engellilerin fidanlarını dikip, bakımını üstlendiği bir orman oluşturacak.

GÜNDEM 29.03.2015 18:49:00 0
Engelliler ceviz ağacı ormanı kuracak

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya ‘Ceviz Ağacı’ projesi ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

 

CEVİZ AĞACI PROJESİ

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Çerkezköy Orman İşletme Şefliğine ziyarette bulunarak hem orman haftalarını kutladık, hem de projemiz hakkında görüştük. Orman İşletme Şefi Cemil Kemikli ile projemizi konuştuk. Engellilerimizin en büyük isteği kendilerinin diktiği, suladığı bir ağaçlarının olmasıdır. Bir ülkenin doğal güzelliği, zenginlik kaynağı, temiz havası, can damarı olan ormanlarımız tüm canlılar için büyük önem taşıyor. Mevcut orman alanlarının korunması ve yeni orman alanlarının oluşturulmasının her bireyin vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyoruz. Biz de her engellimizin kendi ağacını sulaması ve bakım yapması için bir engelli ormanı düşünüyoruz.” dedi.

 

PROJE İÇİN YER ÇALIŞMASI YAPILIYOR

 

Ziyarette Çerkezköy Orman İşletme Şefi Cemil Kemikli’nin bu proje için bir iki yerin olduğunu buralarla ilgili çalışma yapıldığı yönünde bilgi verdiğini anlatan Çetinkaya “Bu konuda dilekçemizi Çerkezköy Kaymakamlığı’na Ocak ayında verdik. Orman işletme müdürlüğü yetkilileri bu yerle ilgili çalışma yapıldığını engelli arkadaşlarımızın kolay ulaşabileceği yolu olan bir yerin bulunacağını söylediler. Bulunduktan sonra ceviz ağacı dikilmesinin uygun olması için etüt çalışması da yapılacak. Bizler dernek olarak ağaç dikmek yaşamaya dair yapılacak en güzel eylemlerden biri olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle ‘kendini bir ceviz ağacıyla yaşatmak’ sloganı ile yola çıkarak bir ceviz ormanının olmasını istedik. Tüm engelli üyelerimiz kendi elleriyle dikeceği ve bakımını yapacağı ağaçlar sayesinde evlerinden çıkacaklar ve rehabilite olacaklar.

 

ÇEVİZLERİ HEDİYE EDECEĞİZ

 

Bu proje ile birlikte engellilerin kendilerinin diktiği ve bakımını üstlendiği zaman zamanda piknik yapabileceği bir alana sahip olacaklarını anlatan Çetinkaya, “Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’da projemize büyük destek veriyor. Dernek olarak bu konunda istişare yaptık. Üç beş yıl sonra ağaçtan çıkacak cevizin yarısını derneğimize yarısını ise bize yardım eden kuruluşlara ihtiyaç sahibi ailelere hediye olarak vermek istiyoruz. Yani ürettiğimiz cevizi para karşılığında satmayacağız. Bu projeden maddi çıkar beklentimiz yok. Dernek bahçesinde yaptığımız çilek projesinde olduğu gibi gönül bahçelerimizi her zamanki gibi açacağız. Dalına herkes konabilir.”ifadelerini kullandı.

 

Gökhan TEKER