Öğe Akay'ı eleştirmeye başladı

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, "Başkan Akay ve yönetiminin bu gün halka hesap verme günüdür" dedi.

GÜNDEM 29.03.2015 18:44:00 0
Öğe Akay

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, düzenlediği basın toplantısı ile CHP’li Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı eleştirerek hesap vermesini istedi.

 

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

 

Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, ilçe yönetimi ve Ak Partili Belediye Meclisi Üyeleriyle birlikte parti binasında kahvaltı verdi. Kahvaltıda bir de basın açıklaması yapan Öğe, yerel seçimlerin ardından bir yıl geçtiğini ve bu zaman içinde Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ve belediye kadrolarında yer alan CHP’li belediye meclisi üyelerinin hesap verme günü olduğunu belirterek halka hesap vermesini istedi.

 

BUGÜN HALKA HESAP VERME GÜNÜDÜR

 

Konuşmasında Belediye Başkanı Vahap Akay’ı eleştiri yağmuruna tutan Öğe, “Yarın 30 Mart 2015 yani yerel seçimlerin üzerinden tam bir yıl geçti. Dolayısıyla bu gün, Çerkezköy’e en iyi hizmeti verme vaadiyle, belediye yönetimine gelen kadroların hesap verme günüdür. Seçim sürecinde 26 sayfalık vaatnamesiyle Çerkezköylülerden oy isteyen Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Vahap Akay ve yönetimi için bugün, halka hesap verme günüdür.Tam 365 günü geride bırakmamıza rağmen, Akay ve ekibi 26 sayfaya sığdıramadığı vaatlerinden hangisini hayata geçirdi?”diye sordu.

 

KAYIP YIL OLDU

 

Kendi sorusunu kendi cevaplandıran Öğe şöyle devam etti: “Maalesef bu sorunun yanıtı ‘hiçbiri’ olmaktan öteye gidemiyor. Çerkezköy Belediye Meclisi’nde çoğunluğun kendilerinde olmasına rağmen, Büyükşehir Belediyesi CHP’li olmasına rağmen, geride bıraktığımız yıl, yerel hizmetler anlamında, Çerkezköy için kayıp bir yıl olarak kayıtlara geçmiştir. Bizim arzu ve beklentilerimiz, geçtiğimiz bir yılda ortaya koydukları bu kötü performansın, önümüzdeki 4 yılda yapacaklarının göstergesi olmamasıdır.”dedi.

 

YANLIŞ HİZMETLER YAPILMASINDAN RAHATSIZIZ

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi olarak, CHP’li de olsa belediyeyi hizmet yapmamakla eleştirmekten asla mutlu olmadıklarını söyleyen Öğe, “Çerkezköy’e yapılan her hizmetten, Çerkezköy’de yaşayan herkes gibi bizim de mutluluk duyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ama belediyenin hizmet üretmemesine vurdumduymaz bir tavır sergilemesine gözlerimizi de kapatacak lüksümüz bulunmuyor.”diye konuştu.

 

ÖĞE BUNLARDAN RAHATSIZ

 

Akay’ın çalışmalarına atıfta bulunan Öğe, şunları kaydetti: “Cadde ve sokaklarda yama yapmak dışında bir karışlık asfaltlama bile yapılmamasından, Kızılpınar’da birkaç sokak dışında, köstebek yuvasına dönen çamurlu yolların gerektiği gibi onarılmamasından rahatsızız Çöplerin konteynerlerin etrafında tepecikler oluşturmasından Çerkezköy’deki herkes gibi biz de rahatsızız. Belediyenin büyük bütçeli satın almalarını şeffaf bir şekilde ihaleye çıkarmak yerine, parçalara ayırarak, doğrudan teminle elde etmesinden rahatsızız. Daha önce, belediyenin internet sitesinde yayınlanan doğrudan teminli satın almaların artık belediyenin sitesinde yayınlanmıyor olmasından da kuşku duyuyoruz. Adnan Kahveci Parkı’nın kaderine terk edilmiş olmasından, belediye parklarında bulunan çocuk oyun gruplarının kırık dökük ve çirkin bir görüntü içerisinde olmasından rahatsızız. Çerkezköy Belediyesi’nin bir yandan ihtiyaç fazlası diye bazı personelini kapı önüne koyarken, kendilerine yakın onlarca ismi belediyede işe başlatmasından son derece rahatsızız. Bir yıl önce tonunu 2 TL’ye tükettiğimiz suyu,hiç gereği yokken bu yıl 3-4 katı fiyatla satın almaktan rahatsızız. Musluklardan akan çamurlu su için ‘Fiziki kirlilik’ var ama sağlıksız değil’ bahaneleri üretip Çerkezköylüler ile adete alay edilmesinden rahatsızız. İlçe belediyesinin geriye dönük borçları Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiş olmasına rağmen borcun arkasına saklanıp hizmet üretilmemesinden rahatsızız.”

 

ÇERKEZKÖY’Ü MUTLU EDECEK SOMUT İŞLER YAPILMASINI İSTİYORUZ

 

Rahatsızlık duydukları konuların Çerkezköy halkının genelinin ortak rahatsızlığı olduğunu söyleyen Öğe, “Belediye Başkanı Vahap Akay ve yönetimini, sadece bir kesimi mutlu etme stratejisinden vazgeçip, bütün Çerkezköy’ü mutlu edecek somut çalışmalar içinde görmeyi umuyoruz. Aksi takdirde geride bıraktığımız yıl gibi önümüzdeki 4 yıl da Çerkezköy’ün hizmetten yoksun geçen hüsran yılları olacaktır.”dedi.

 

BELEDİYE UYARILARA KULAK VERMELİ

 

Başkan Abdullah Öğe belediyenin uyarılara kulak vermesini de isteyerek, “Umarız Belediye’yi yöneten kadrolar da, yapacağımız eleştiri ve uyarılara cevap yetiştirmek yerine bu uyarılara kulak vererek tespit edilen sorunları çözme gayreti içerisine girer. Türkiye’yi istikrara kavuşturan 13 yıllık AK Parti iktidarının Çerkezköy ilçe yönetimi olarak, Çerkezköy Belediyesi’nin ilçe halkına hizmet noktasında, atacağı her adımın destekçisi olacağız. Ama bunu yaparken, gördüğümüz her yanlış uygulamaya da ‘dur’ demekten geri durmayacağız. Çerkezköy özelinde yerelde muhalefet görevi üstlenen AK Parti İlçe Teşkilatı olarak,Çerkezköy halkının gören gözü,işiten kulağı ve konuşan sesi olmaya devam edeceğiz.”diye konuştu.

 

ÇERKEZKÖY’E VERDİĞİ SÖZLERİ TUTSUN!

 

Öğe son olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a seslenerek, “Seçim sürecinde dile getirdiği ‘Vahap Akay ile efsane başkanlar olacağız’ sözünü hatırlatıyor ve Çerkezköy’e olan yatırım sözlerini yerine getirmesini bekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım konusunda Çerkezköy’e üvey evlat muamelesi yapmasına asla razı olmayacağımızı da bir kez daha vurgulamak istiyoruz.”diye sözlerini tamamladı.

 

Haber/Seyit SÜREN