Her şey daha yeşil bir Çerkezköy için!

Çerkezköy Belediyesi '5 Bin Fidanın Toprakla Buluşturulması' projesinin ilk ayağı olarak bin 911 fidanı Orman Haftası etkinlikleri kapsamında toprakla buluşturdu

GÜNDEM 25.03.2015 17:23:00 0
Her şey daha yeşil bir Çerkezköy için!

Orman Haftası dolaysıyla Çerkezköy Belediyesi tarafından hazırlanan “5 Bin Fidanın Toprakla Buluşturulması” projesi hayata geçiyor. Projenin ilk ayağında bin 911 adet fidan Fatih Mahallesi Kalemci Sokak’ta toprakla buluşturuldu.

BAŞSAVCI DA KATILDI

Çerkezköy Belediyesi’nin “5 bin Fidanın Toprakla Buluşturulması” projesi kapsamında Fatih Mahallesi Kalemci Sokak’ta düzenlenen ağaç dikme etkinliğine Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Birol Öztürk, Anadolu Partisi İlçe Başkanı Nurtekin Erol, Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör ve Atilla Can, Belediye Meclis Üyeleri Rağbet Erol, Uğur Erem, Nedim Yılancı ve Ali Çalışkan, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Zabıta Müdürü Yusuf Kenan Erez, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YEŞİL ALANLAR MOLOZLARLA DOLU

Etkinlikte konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “İlçemizdeki yeşil alanların neredeyse tamamı moloz yığınları ile dolu. 5 bin Fidanın Toprakla Buluşturulması Projesi kapsamında ilk olarak bu molozların yeşil alanlardan kaldırılmasını sağlıyoruz. Bugün bin 911 ağacı toprakla buluşturacağımız bu alanı, Kültür Parkı’na uzanan yürüyüş ve bisiklet yolu hattı olarak düzenleyeceğiz” dedi.

 

 

5 BİN ADET FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURACAĞIZ

Dikilen fidanların, geleceğin teminatı olan çocuklarla birlikte büyümesi temennisinde bulunan Başkan Vahap Akay, “13 Nisan tarihine kadar ilçemizdeki bütün yeşil alanlarda bulunan molozları kaldıracağız. Devamında da 5 bin adet fidanı toprakla buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

ÇEVRE KULÜBÜ KURDUK

Çerkezköy Belediyesi olarak Çevre Kulübü kurduklarını kaydeden Vahap Akay, “Bu kulübe tüm vatandaşlarımızın katılımını bekliyoruz. Böylece çevreye olan hassasiyetimizin daha da artacağını umuyoruz. Her şey daha yeşil bir Çerkezköy için” açıklamalarında bulundu.

İLK AĞACI BİRLİKTE DİKTİLER

Etkinliğe katılan Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Mehmet Nadir Yağcı da projenin hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından ağaç dikimine geçildi. Etkinlikteki ilk ağacı Cumhuriyet Savcısı Mehmet Nadir Yağcı ve Belediye Başkanı Vahap Akay birlikte dikti. Öğrenciler ise bir yandan ağaç dikmek için birbirleri ile yarışırken, bir yandan da günün anısına fotoğraf çekildi.

100 BİN METREKARELİK ALAN AĞAÇLANDIRILACAK

Programda Çerkezköy Belediyesi tarafından, Çevre Kulübü’ne üye olan tüm öğrencilere çikolata dağıtılırken, tüm katılımcılara pilav ayran ikram edildi. Proje ile İstasyon Mahallesi ve Fatih Mahallesi’nde toplam 100 bin metrekarelik alan ağaçlandırılacak.    

Haber / Ahmet KARDEŞ