O Müdür'den açıklama var!

Öğrencilerine'Yavşak' diyen Okul Müdür Vekili Metin Demirbağ, 'Yavşak' dediğini kendi gönderdiği açıklamasında bir kez daha doğruladı. Demirbağ Marmara Haber'e dün gön

GÜNDEM 24.03.2015 18:01:00 0
O Müdür

Geçtiğimiz hafta Çerkezköy 75. Yıl Orta Okulu Müdür Vekili Metin Demirbağ’ın öğrencilerine yönelik hakarete varan bir üslup ile yaptığı ‘nasihat’ ile ilgili yazdığımız ‘Yavşak yavşak gülmeyin’ başlıklı haberimize Demirbağ imzalı yazılı bir açıklama geldi. Okul Müdür Vekili Metin Demirbağ, yaptığı yazılı açıklamasında yayınlanan haberdeki ifadeleri kabul ediyor ama gazetemizi ve haberi yazan arkadaşımızı suçlamaktan da geri durmuyor! Metin Demirbağ’ın açıklamaları gazetemize ulaştığı saatlerde ise yazdığımız haber Türkiye geneline yayın yapan Milliyet, Sözcü, Vatan, Aydınlık gibi gazeteler ile onlarca internet üzerinden yayın yapan haber sitesinde de yer aldı.

Haberin yayınlanmasının ardından beş gün geçtikten sonra açıklama yapan Metin Demirbağ’ın açıklamalarını ifade özgürlüğüne saygı anlamında kamuoyu ile paylaşıyoruz. İşte Okul Müdürü Demirbağ’ın öğrencilerine söyledikleri. Kendi açıklamasından, noktasına virgülüne dokunmadan:

HABER KAYNAĞININ BİLDİRİLMESİNİ İSTİYORUM!

“17.03.2015 Tarihli ‘YAVŞAK YAVŞAK GÜLMEYİN’ Başlıklı yazınızın içeriğinin kişilik haklarıma, temsil ettiğim okulun imajının zedelenmesine, temsil ettiğim kurumun zarar görmesine ve son zamanlarda da siyasi bir taraf olarak düşünülüp tarafıma ulusal alanda yapılan bu linç girişiminin sona ermesini haberin kaynağının bildirilmesini haberi yapan gazetecinin haberin altına adını yazmasını talep ediyorum. Bundan dolayı konuşmanın nasıl ve ne şekilde yapıldığını aşağıda açıklayacağım, bu metnin yayınlanan haberin değerinde aynı gün ve aynı durumda duyurulmasını talep etmekteyim. Ayrıca haberi yapan gazete ve gazeteci hakkında tarafsızlık ilkesine uygun davranmamaktan kişilik haklarıma hakaretten, toplumdaki saygınlık durumumu itibarımı zedelemekten maddi manevi dava açacağımı bildiririm.

TOPLANTI YAPTIM

75. Yıl Ortaokulu Müdürü olarak okulumda meydana gelen olumsuz olayların öğrencilerine duyurmak onları bu konularda uyarmak, dikkatlerini çekmek, amacı ile okulda bulunan tüm öğrencilerle sırası ile toplantı yapma gereği duydum. Toplantı salonumuzun okulumuzun tüm öğrencilerini alamayacak kadar küçük olması sebebi ile 7-8 sınıfların kız ayrı erkekleri ayrı görüşme yaptım ve aynı şekilde de 5-6 sınıfların kız ve erkekleri ile ayrı ayrı görüşme gerçekleştirdim. Görüşmenin içeriğinin temelinde okuldaki disiplinsiz alışkanlıkların artık hat safhada olması gelmektedir. Özellikle 7-8 sınıfların davranış şekilleri ciddi anlamda sıkıntı yaratır duruma gelmişti. Son olarak okulda bulunan iki öğretmenim hakkında okul tuvaletlerine ve kız soyunma odasına ağza alınmayacak ahlaksızca iftiralar ve küfürler yazılması sonucu yazının tipi ve kalemin rengine göre sınıflarda aramalar yapılmış fakat bu aramalar sonuç vermemiştir. Bu olayın tekrar etmesi sonucu öğrencilerimizle acil olarak bir uyarı amaçlı toplantı yapma gereği hasıl olmuştur. Toplantıyı tek başıma yapmak istedim, çünkü okulda bir öğrencimizin kılına zarar geldiğinde ilk bulunacak ve suçlanacak kişi ben olacağım için sorumluluğu üzerime alıp öğrencilerimi tek başıma topladım.

BİR TERİM VARDIR KUYRUK SALLAMAZSANIZ GÖZ SÜZMEZSENİZ ERKEKLER SİZE YAKLAŞAMAZ!

Kız öğrencilere ilk önce hanginizin evinin tuvaletine (buralara yazmaya dahi utandığım ama arzu ederseniz ispatlanabilecek yazılar) yazdıklarını sordum, ve devam ettim okulda bulunan iki öğretmen hakkında bu tür ahlaksızca sapıkça yazılar yazmanın ne kadar doğru olduğunu bunun yapılmaması gerektiğini söyledim. Okula gelirken makyaj yapılması, okul kıyafeti giyilmesi, cep telefonu getirilmemesi okuldaki davranışlarının yaşlarına uygun olarak yapılması gerektiğini sevgiliniz arkadaşınız olabilir bunların yaşanması gereken yerler okul bahçesi ya da okul duvarlarının yanı değil okuldan çıktıktan sonra olmalıdır ve sizler müsaade etmez izin vermezseniz erkekler sizlere yaklaşamaz. Bir terim vardır kuyruk sallamazsanız göz süzmezseniz onlarda size yaklaşamazlar, siz iyi niyetli normal samimi davranıyor olabilirsiniz aklınızdan kötü şeyler geçirmiyor olabilirsiniz ama dışarıda size kötülük yapacak sizi incitecek zarar verecek kişiler olabilir daha yeni olaylar taze biliyorsunuz genç bir kızımızı sapık niyetli insanlar neler yaptı davranışlarınıza ve seçtiğiniz arkadaşlarınıza dikkat edin. Kızlar tuvaletinde, soyunma odalarında kullandığınız malzemelerinizi ortalığa atmayın çöplere atın yediğiniz yiyecekleri okul bahçesine atmayın koca koca çöp kutularımız var onlara atın. Yeteneksizsiniz yarışmasında bir şampiyon köpek var bilirsiniz o bile eğitilip sokaktaki çöpleri ağzına alıp çöp kutusuna atıyor siz o kadar bile aklınızıkullanmıyorsunuz. Hatta yaşanan bir olaydan örnek verdim: okulda sınıfın birinden aşağıya bir öğrenci tarafından şişe atılmış bu şişede okula ziyaretçi olarak gelen bir bayanın (söylemesiyle, kendisi belediye meclis üyesiymiş ),şişe az daha kafama geliyordu nasıl bir okul burası nasıl öğrenci bunlar " diyerek müdür yardımcımıza konuşmuş. Bunların bizim için iyi bir imaj olarak yansımadığını yapılmaması gerektiğini söyledim.

YAVŞAK YAVŞAK GÜLMEYİN DEDİM!

Okulda her gün bir şeylerini kırıldığını artık bunlara yetişemediğimizi okul bütçesinin tükendiğini okul aile birliğinin belirttiği bağışı yapmadıklarınıNisan ayından itibaren temizlik malzemesinin alınamayacağı fotokopi çekilemeyeceğini, projeksiyon kablosu yetiştiremediğimizi okula ait spor malzemelerini bile alıp evine götüren öğrenciler olduğunu söyledim. Bu konuştuklarımın birçok kısmını erkeklerle de konuştum. Bahsi geçen o kelime düzeni de şöyle gelişmiştir. Toplantıda konuşurken arka tarafta gevezelik eden yılışık yılışık gülen öğrencileri gördüğümde "YAVŞAK YAVŞAK GÜLMEYİN" dedim halk dilinde kullanım şekli kötü olarak düşünülen bu kelime benim kullanış amacıma bakıldığında aynen davranışlarına uygun olarak yılışık, geveze ve saygısız bir davranış olarak düşünülüp söylenmiştir.

30 DAKİKALIK EĞİTİCİ KONUŞMA!

30 dakikalık eğitici, disiplin sağlayıcı bir konuşmanın içerisinden küçük bir kısmını cımbızlayarak, yanlış anlaşılacak şekilde haber yapmak, kanuna da vicdana da uygun değildir.

Haberin yapılış amacı tümüyle kişisel ve siyasal olup gelişmeler sonucunda tümüyle ortaya çıkmıştır ki tarafıma diye başlanan gazete haberlerinde göreve geliş şeklim ne kadarlık öğretmen olduğum soy ismimin ne olduğuna kadar gidilmiştir. Yapılan bu karalama, ne gazeteciliğe ne ahlaki bir duruşa ne de sorumluluk sahibi bir bireye yakışmaktadır. Tarafımın maruz kaldığı bu haksızlıktan dolayıhaberi yapan şahsın özür dilemesini ve şikayet eden kişilerin açık olarak belirtilmesini talep etmekteyim yukarıda da belirttiğim gibi gazete ve haberi yapan kişiler hakkında maddi manevi dava açacağımı bildiririm.”

Haber / Abdulhamit ALBEZ