Bülent Belen MYK'ya seçildi

Hafta sonu yapılan MHP Büyük Kurultay'ında yeniden genel başkanlığa seçilen Devlet Bahçeli ile birlikte Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen de MYK (Merkez Yürütme Kurulu) girdi. Belen'in MYK listesine gi

GÜNDEM 23.03.2015 18:52:00 0
Bülent Belen MYK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 11. Olağan Büyük Kongre’de partinin en önemli karar organı olan Merkez Yönetim Kurulu’na derin bir neşter vurdu. Yüzde 54’ü değişen MYK’da kadın oranı ise yüzde 10 olarak gerçekleşti. MYK listesinin sürprizi ise 2012 yılında Bahçeli’nin karşısında lider adayı olarak çıkmak isteyen ancak başaramayan 21.Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ oldu. 7 milletvekilini MYK dışında bırakan Bahçeli, 5 milletvekilini listeye aldı.

BÜLENT BELEN 5 MİLLETVEKİLİ İLE LİSTEDE

Eski Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır yeniden MYK’ya dönerek sürpriz yaparken, listeye 4 vekil daha girmeyi başardı. Bu isimler Mehmet Günal, Mehmet Erdoğan, Bülent Belen ve Muharrem Varlı olarak sıralandı. Yönetime girmesi beklenen ancak olağanüstü kongrede Bahçeli’ye karşı aday olan Koray Aydın da kendine yer bulamadı. Bahçeli’nin danışmanları da MYK’ya girdi. Merak edilen isim olan Koray Aydın ise  yeni yönetimde yer almadı.

Bülent Belen’in MYK’ya girmesi milletvekilliği için birinci sırayı garantilediğine yorumlandı.

Marmara Haber