Tekirdağ'da 12 Mart kutlaması

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümü Tekirdağ'da kutlandı. Tekirdağ Erzurumlular Derneği'nin düzenlediği geceye katılan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, "Bizi

GÜNDEM 23.03.2015 18:45:00 0
Tekirdağ

2 MART KUTLANDI 

12 Mart Erzurum’un düşman işgalinden 97. Yıldönümü kurtuluş gecesi Tekirdağ Çınarlı Mahallesi’nde bulunan Tekirdağ Erzurumlular Derneği binasında gerçekleşti.  Geceye Vali Enver Salihoğlu, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, İl Jandarma Komutanı Hakan Saraç, AK Parti Milletvekili Aday Adayları, Mustafa Yel, Ali Ertem, Ömer Karadeniz, Oktay Dede, Mestan Özcan, Ahmet Kambur, Emah Tunca katıldı.

 

 

BURADAKİ HERKES ÖNCELİKLE TEKİRDAĞLIDIR

Gecede konuşan Erzurumlular Dernek Başkanı Şimşek Nişancı, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Daha sonra sahneye gelen Dernek Avukatı Yavuz Avcı ise Erzurum’un tarihi önemine vurgu yapan bir konuşma yaptı. Erzurum’un kurtuluş savaşının başladığı yer olduğunu kaydeden Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, “Öncelikle burada bulunan herkes Tekirdağlıdır. İçinde yaşadığımız kenti benimsemeliyiz. O nedenle önce Tekirdağlı olacağız. Sonra kökenlerimizin bize kattığı kazandırdığı kültürel değerleri koruyup buraya taşıyıp sürdürmemiz gerekiyor. Ben bu inançtayım. O nedenle bulunduğumuz ilin markası olmaya çalışalım. Zaten Önce Tekirdağ sonra Erzurum diyerek hepinizi bu güzel ve anlamlı günde tekrar saygıyla selamlıyorum. Bende görevimim aşağı yukarı 11 yılını Gümüşhane, Erzincan, Ağrı ve Kars’ta tamamladım. Bu nedenle Doğu Anadolu Bölgesi bana kazandırdığı çok şey oldu. Erzurum’da Doğu Anadolu bölgemizin en güzel en önemli merkezlerinden bir tanesi. Kurtuluş savaşımızın başladığı yer.”ifadelerini kullandı.

 

 

ATATÜRK’ÜN MİLLETVEKİLİ OLDUĞU YER

Konuşmasında Erzurum’un önemine vurgu yapan Vali Salihoğlu, "Büyük kahraman Atatürk’ün milletvekili olduğu yer. Tabi oranın yetiştirdiği çok değerli ilim damları halk ozanları var. Hepsini buradan sevgi ve rahmetle anıyoruz. Bende henüz 5 gündür göreve geldim. İnşallah bu güzel şehrin bir adım daha ileri gitmesini sağlarız. Bizim kapımız her zaman herkese açık. İnternet sayfamıza girerseniz telefon numaralılarımız mevcut. İhtiyaç olduğunda ulaşabilirsiniz. Tekrar Erzurum’un kurtuluşunu kutluyorum. Allah bize bir daha böyle zor günleri göstermesin. Erzurumlu hemşerilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyor. Herkese hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

Gecede Erzurumlu sanatçılar sahne aldı. Erzurum’un ünlü tiyatro sanatçısı Murat Balkuş, esprileri ve okuduğu şiirle hemşerilerine güzel dakikalar yaşattı. Gecede sahne alan ses sanatçısı Özcan Türe Erzurum türkülerini seslendirdi. Erzurum denilince akla gelen ‘Sarı Gelin’ türküsü ise salondakiler tarafından hep bir ağızdan seslendirildi.  Erzurum Halk Oyunları Bar ekibi de gecede bir gösteri yaptı. Son olarak ise Erzurum aşıklarından İhsan Yavuzer ve Rahimi sahne aldı. Aşıklar atışmaları ile hemşerilerine hoş bir gece yaşattı.

Marmara Haber