Süleymanpaşa'da neler oluyor?

Ak Parti İlçe Başkanı Cüneyt Yüksel ile tartışan Tekirdağ Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu tayinini istedi. Tayin isteme skandalının arkasında ise hukuksuz istekler olduğu ileri sürüldÃ

GÜNDEM 23.03.2015 18:30:00 0
Süleymanpaşa

TAYİN DİLEKÇESİ VERDİ

Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu’nun, AK Parti İlçe Başkanı Cüneyt Yüksel ile tartıştığı, bu doğrultuda tayin dilekçesi verdiği ileri sürüldü. Tekirdağ’ün gündemine bomba gibi düşen tayin isteme olayıyla ilgili sonuç kamuoyunun tarafından merak edilmeye başlandı.  Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, “Çiftçi malları ve vakıf yüzünden AK Parti İlçe Başkanı Cüneyt Yüksel ile görüş ayrılığına düştük. Tartışma sonrası aldığım kararla tayin dilekçemi ilettim. Kamu kurumları, partiler, STK’lar veya medya ile görüş ayrılığına düşersek, anlaşmazlık yaşarsak bir şeylerin değişmesi için karar alabiliriz. Yaptığımız çalışmalardan tatmin olmayanlar veya memnun olmayanlar olabilir. Bu doğrultuda verdiğimiz dilekçeden yeni atanan valimizin haberi yok ancak vali vekilimizin var. AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay’ın haberi yok. Tayin dilekçemizin sonucu Ağustos gibi açıklanır.” dedi.

İLÇE BAŞKANI TARTIŞMA OLMADIĞINI İLERİ SÜRDÜ

AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Cüneyt Yüksel ise tartışma konusu ile ilgili yaptığı açıklamada bazı konularda görüş ayrılığına düştüklerini açıklarken, “Kaymakamımıza vatandaşın taleplerini yönelttik. Bazı konularda görüş ayrılığımız oldu. Herhangi bir tartışmamız olmadı, hayırlısı olmasını diliyorum. Sevdiğimiz biridir, herhangi bir tartışmam yok.” ifadelerini kullandı.

İL BAŞKANI MESELEYİ BİLMEDİĞİNİ AÇIKLADI

Bu arada AKP İl Başkanı Ahmet Akçay ise, “Meseleyi bilmiyorum. Bu konu hakkında görüş beyan edemem. Konu daha önce bana aksettirilmedi.”açıklaması yaptı.

İLÇE BAŞKANI MÜDÜRLE DE TARTIŞTI!

AKP İlçe Başkanı Cüneyt Yüksel ile tartışma yaşadığı iddia edilen Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu’nun tayin istemesinin ardından ikinci bir tayin isteme olayı da Süleymanpaşa İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde ortaya çıktı. İddialara göre AKP İlçe Başkanı Cüneyt Yüksel, kaymakamla girdiği tartışmaya benzer bir tartışmaya da Süleymanpaşa İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Dr. Ersan Bayraktar ile girdi. İddialara göre Dr. Ünvanına sahip Bayraktar, görevinden istifa ederek daha önce görev yaptığı Saray ilçesine tayin istedi.

KAÇAMAK DEĞİL TATMİN EDİCİ AÇIKLAMA YAPILMALI

Yaşanan olayla ilgili Ak Parti Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, “Haberim yok. Sizden duydum.” açıklaması yaparken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, “Enteresan ve düşündürücü. Öncelikli olarak devletin Süleymanpaşa’daki en üst düzey memurunu böyle bir karar almaya iten olayın perde arkasında ne olduğu iyi bir şekilde araştırmalı ve detaylandırılmalıdır. Yaşanan bu olumsuz hadise Süleymanpaşa halkının da huzurunu kaçırmıştır. Konuyla ilgili olarak kaçamak bir açıklama değil. İnsanları tatmin edecek bir açıklama derhal yapılmalıdır. Bu işin mecliste takipçisi olacağım” dedi. 

MEMURLARIN TAYİN İSTEME HAKKI VAR!

Bu arada Kaymakam Kıcıroğlu’nun tayin istemesi ile ilgili olarak Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, “Memurlar tayin mevsimi gelince tayinlerini isteyebilir. Gayet normal, bunlar demokratik ortamda olan şeyler. Memurlar kamu görevlisi onlar kendi takdirini kendi yaparlar” demekle yetindi.

Marmara Haber