Malkara'da Kültür Sarayı'na Bakanlık destek olacak

Malkara Belediye Meclisi'nin Mart Ayı İkinci Birleşimi öncesinde ilçedeki Kültür Sarayı yapımı hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, projeye Kültür Bakanlığıâ?

GÜNDEM 21.03.2015 18:32:00 0
Malkara

Malkara Belediye Meclisi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşimi’ni Meclis Odasında Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul Başkanlığı’nda yaptı. Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşimi; Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un açılış konuşması, Çanakkale şehitleri ve gazileri ile Atatürk ve silah arkadaşları adına yapılan saygı duruşunda bulunulması, yoklama ve meclis gündem maddelerinin okunması ile başladı.

KÜLTÜR SARAYI’NA BAKANLIK DESTEK OLACAK

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce gün içerisinde gelen bilgi neticesinde Kültür Sarayı projesi ile ilgili Malkara Belediyesi'nin Kültür Bakanlığı'na yaptıkları talebin olumlu karşılandığını ve Kültür Sarayı projesinin proje finansmanı konusunda Kültür Bakanlığı'nın yüzde 100 hibe verip destek olacağını yeni yapılacak olan Kültür Sarayı projesinin bedelini Kültür Bakanlığı'nın karşılayacağını belirtip, Malkara Belediyesi Meclisi’nin huzurunda Kültür Bakanlığı'na ve yetkililere teşekkür etti. Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un yapmış olduğu bilgilendirmenin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

EVSEL KATI ATIK TOPLAMA VE TAŞIMA ÜCRETLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Gündemin 2. maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün yıllık evsel katı atık toplama ve taşıma ücretleri hakkındaki yazısı görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından incelenip değerlendirilen bu hususun Malkara Belediyesi çevre mühendislerinin hazırlayacağı fizibilite raporuyla birlikte tekrar incelenmesi gerektiği ve bu sebeple ikinci kez komisyon tarafından yapılacak olan değerlendirmenin ardından karar verilmesi gerektiği raporu oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 3. maddesinde yer alan Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün Karaidemir Mahallesi, Davuteli Mahallesi, Bayramtepe Mahallesi, Yaylagöne Mahallesi, Hereke Mahallesi Muhtarlıklarının tahıl ezme makinası talebi hakkındaki yazısı görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonunun uygundur raporu doğrultusunda Çınaraltı, Çavuşköy, Karaidemir, Davuteli, Bayramtepe, Yaylagöne ve Hereke Mahalle Muhtarlıklarına tahıl ezme makinası alınmasına ve bedellerinin belediye bütçesinden ödeme yapılmasına oybirliğiyle karar verildi.

ARTIK PARSEL SATIŞI KABUL EDİLDİ

Gündemin 4. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 5 Yıllık İmar Programı hakkındaki yazısının görüşülmesinin ardından yine gündemin 5. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Sağlıklı Kentler Birliği üyeliği hakkındaki yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonunun aldığı karara göre kabul edildi. Gündemin 6. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Camiatik Mah., ada: 690, parsel: 23 numarada  kayıtlı 81.61 metrekare arsa niteliğindeki taşınmazın 20.402,50 TL değerle artık parsel satışı hakkındaki yazısı görüşülerek İmar Komisyonu’nun aldığı uygundur kararı neticesinde taşınmazın artık parsel olarak satılmasına oybirliğiyle karar verildi.

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, meclis toplantısı sonunda Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda faaliyet raporunun görüşüleceğini ve komisyon seçmelerinin olacağını, mevcut komisyonların yanına bir de İç İşleri Komisyonu ile Dış İlişkiler Komisyonunun ekleneceğini belirtti.

Marmara Haber