Çerkezköy Türkiye'ye örnek gösterilecek

Çalışmalarıyla örnek olan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nin çalışmaları Türkiye Sakatlar Derneği'nin, ülke genelindeki 65 şubesine hazırlanacak video gösterimli CD ola

GÜNDEM 20.03.2015 18:54:00 0
Çerkezköy Türkiye

Türkiye  Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Bayraz,Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin  çalışmalarının ülke genelindeki 65 şubeye  örnek teşkil ettiğini ve bu çalışmaların tüm şubelerde yapılması için Çerkezköy Şubesi’nde bir dizi çekim yaparak CD’leştirip şubelere gönderileceğini söyledi.

ÜLKEMİZDE ÖRNEK OLAN ÇERKEZKÖY SAKATLAR DERNEĞİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz önceki gün Türkiye Sakatlar Derneği ve Yaşam Evini ziyaret ederek Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya ile görüştü. Genel Başkan Boyraz, Çerkezköy Sakatlar Derneği Yaşam Evi’nin  binasının Türkiye’de tek  ve örnek engelli binası projesi olduğunu söyledi. Bu projeyi tüm ülke genelinde uygulamak istediklerini belirten Boyraz, ayrıca Engelliler Derneği Çerkezköy Şubesi’nin engelliler için her  alanda da çok başarılı çalışmalar yapmasının da ülke genelindeki  Türkiye Sakatlar Derneği 65 şubesine de örnek teşkil ettiğini kaydetti. Boyraz, Çerkezköy’de yapılan çalışmaların ülke genelinde de yapılması için Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya’dan hem çalışmalar hakkında detaylı bir bilgi hem de çalışmaları nasıl ve ne gibi yöntemlerle yaptıklarını videoya alarak  CD’leştirip tüm 65 şubeye göndermelerini istediklerini kaydetti. Boyraz, diğer şubelerinde çalışmalarını Çerkezköy’deki gibi yapmalarını sağlayacaklarını belirtirken, “Çerkezköy Sakatlar Derneğimiz Ülkemizde örnek teşkil eden derneğimizdir ve bu şubemizle onur ve gurur duyuyoruz.”dedi.

TSD ÇERKEZKÖY ŞUBESİNİN ÇALIŞMALARI CD HALİNDE ŞUBELERE DAĞITILACAK

Genel Başkan Şükrü Boyraz, şunları kaydetti: “Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubemiz bizim göz bebeğimiz. Derneğin başında çok başarılı ve özveriyle çalışan bir Başkan var ve ekibi de aynı şekilde çok başarılı. Çerkezköy Şubemiz bu güne kadar yapmış olduğu çalışmalar ile zihinsel, işitsel ve bedensel sakatlarımızı sosyal yaşama bağlamaları ve onlara hayatı sevdirmeleri ve bir çoğununda yakınlarının desteği ve yardımı olmadan bir şeyler yapabilmelerini sağlamaları çok büyük bir başarı ve bir o kadar da harcanan emeğin ürünüdür. İşte bizde genel merkez olarak bu şubemizin tüm çalışmalarını yakinen takip ettiğimiz için buradaki başarılı çalışmaların diğer şubelerimizde de gerçekleşmesi için bu örnek şubemizin çalışma prensiplerini ve hayata geçirdiği projelerinden yararlanması için burada bir takım ciddi çalışmalar yaptık.”

HER AY YAŞ GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENİYOR

Bu başarılı çalışmalardan örnekler veren Boyraz, “Örneğin her ay doğan engelliler için yaş günü programı düzenleniyor. Bunun yanı sıra çeşitli kurslar, sanatsal olarak tiyatro, müzik çalışmaları, işte bu gibi etkinliklerin sakat kardeşlerimizi yaşama ne denli bağlandığını gördük. Bu nedenle sakatlarımızın yaşama küsmediklerini ve yaşama sıkı sıkı bağlandıklarını gördük. Bu çalışmaları yapan Çerkezköy Şube Başkanımız Hayrettin Çetinkaya ve ekibi yani yönetim kuruluna ne kadar teşekkür etsek ne kadar minnet duysak azdır. Gerçekten çok başarılılar.İşte onların bu başarısını ülke geneline yaymak ve tüm ülke genelindeki sakat vatandaşlarımızın da yaşama sıkı sıkı bağlanmalarını istiyoruz. Bunda da en büyük etken Çerkezköy şubemizin gerçekleştirdiği çalışmalar sayesinde olacaktır.”açıklamasını yaptı.

BİZ ENGELLİLERİMİZİN HER ALANDA YAŞAMA BAĞLANMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ

Türkiye Sakatlar  Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya da konuşmasında şunları kaydetti: “Genel Başkanımız Şükrü Boyraz, bizlerin çalışmalarını her zaman takdir etmesi bizleri bir o karda daha çalışmaya itmektedir. Başkan ben olmak üzere tüm yönetim kurlu arkadaşlarımın her biri gerçekten çok özveriyle çalışıyoruz. Çoğu kez burada daha iyi bir çalışma yapabilmek adına yaptığımız çalışmalardan evimiz çoluk çocuğumuzu  eşimizi bile unutuyoruz. Burada bir başarı var ise bu ben değil hepimizin başarısıdır. Çünkü biz burada ekip çalışması yapıyoruz. Her çalışmamızın sonunda da bir araya gelerek yapılan çalışmaları değerlendiriyoruz ve eğer bir eksikliğimiz var ise bir sonraki çalışmamızda o eksikliğimizi telefi ederek gideriyoruz. Bizim amacımız  ve çabamız engellilerimizin yaşam standardı yükseltmek ve her biri yaşama bağlamak.Tüm çalışmalarımızda bu yoğunlukta oluyor.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN