İstişare kurulu evlilik kursu açacak

Çerkezköy Müftülüğü İstişare Kurulu, evlenme çağına gelen gençler için evlilik eğitim projesi hayata geçirecek.

GÜNDEM 19.03.2015 18:52:00 0
İstişare kurulu evlilik kursu açacak

Çerkezköy İlçe Müftülüğü İstişare Kurulu yönetimi dün Kent Konseyi Yönetim Kurulu Odası’nda toplandı.

İlçenin manevi kalkınma ve ilerlemesine engel sorunları ve çözümlerini tespit ederek masaya yatıran İlçe İstişare Kurulu yapılması gerekenlerin Çalışma Gurupları’nın hazırlayacağı raporlar doğrultusunda hayata geçirileceğini belirtti. Toplantıda ayrıca evlenme çağına gelen gençleri evliliğe hazırlamak için evlilik okulu ya da evlilik merkezi açarak gençlerin sağlıklı bir evlilik yapması yönünde çalışma başlatılacağı bildirildi. Evlilik Okulu’nda evlilik hazırlığı yapan gençlere evlilik öncesi kurs verilecek.

TOPLANTIDA 5 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

Çerkezköy İlçe Müftülüğü İstişare Kurulu Yönetim toplantısında 5 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, İstişare Kurulu gurup başkanlarına bugüne kadar yaptıkları başarılı çalışmalar nedeniyle teşekkür ederek konuşmasına başladı. Müftü Tuna yeni dönemde istişare kurulunun yeni yapılanması konusunda çalışma grup başkanlarını bilgilendirdi.  Müftü Yusuf Tuna Yönetim Kurulu’nun 1 artı 14 kişiye çıkarıldığını ve çalışma gruplarının da 5 çarpı 14  olarak toplamda 70 kişi olduğunu açıkladı.

EVLİLİK EĞİTİM PROJESİ HAYATA GEÇİRİLECEK

Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna evlilik projesi hakkında da şunları söyledi: “Evlenme çağına gelen gençlerimiz için de bir evlilik projesi düşünüyoruz. Amaç burada sağlıklı şekilde evliliklerin sürdürülmesidir. Evlilik öncesi gençler birbirini iyi tanımalı. Bu nedenle gençleri evliliğe hazırlamak için evlilik okulu ya da evlilik merkezi açarak gençlerin sağlıklı bir evlilik yapmasını  amaçlıyoruz. Ancak bu eğitimi verecek olanlarında hekim, pisikolog, avukatlardan da destek almamız gerekmektedir.  Bu aşama öncesinde gençleri bu konuda eğitecek olanlarında kursa tabi tutularak sertifika verilmesi sağlanacak ve sertifika sahibi eğitmenlerinde gençleri eğitmesinin sağlanmasını planlıyoruz. Bu gerçekleştireceğimiz  evlilik projesi ile de hem boşanmaların önüne geçilecek hem de sağlıklı evliliklerin temeli atılmış olacağına inanıyoruz. Bu konuda çalışma gruplarımızda önümüzdeki toplantıya kadar bir çalışma yapsınlar ve önerilerini toplantıda sunsunlar ve ona göre bu konuda ne yapabiliriz nasıl hareket ederiz kararımızı ona göre veririz.”diye konuştu.

KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda ayrıca yapılacak Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle ilgili yapılacak görüşüldü. Müftü Yusuf Tuna, Kutlu Doğum Haftası’na yönelik yapılan çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti. Müftü Tuna, “Kutku Doğum Haftası etkinliğimiz 14 Nisan’da geçen yıl olduğu gibi yine Merkez Osmanlı Camii önünde Mehter Korteji ile başlayacak. Kutlu Doğum Haftası kapsamında ilkokul, ortaokul ve liselerimizde 5 kategoride yarışmalar düzenleyeceğiz. Dereceye giren öğrencilerimize 17 Nisan’da kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştireceğimiz konferans sonunda ödüllerini vereceğiz. Kutlu doğum haftası  öncesi istişare yönetim kurulumuz ve basınımız olmak üzere 25 Mart’ta bir kahvaltı programı gerçekleştireceğiz. Bu kahvaltılı toplantımızda da Kutlu Doğum Haftası’nın geçen yıla göre daha da canlı olması konusunda görüş alışverişi yapacağız. Ayrıca bu yılda Umre’ye kaç kişiyi göndereceğiz bunu görüşeceğiz.”dedi.

Daha sonra Müftü Yusuf Tuna, gündem maddelerini görüşmeye açtı. Gündem maddeleri üzerine Çalışma Grup Başkanları görüşlerini dile getirerek, fikir alışverişi yapıldı.

Haber/Seyit SÜREN