Çorlu'da iki çocuk Başbakan'a hakaretten ceza yedi

Başbakana hakaret davasında Çorlu Adliyesinde yargılanan 14 yaşındaki 2 çocuk ceza aldı

GÜNDEM 19.03.2015 18:41:00 0
Çorlu

17 - 25 Aralık 2013 tarihinde gerçekleşen rüşvet ve yolsuzluk olaylarının ardından hükümeti protesto eden gençlerin hakaret davası bu kez ceza ile sonuçlandı.

Çorlu 6. Asliye Ceza Mahkemesinde geçtiğimiz gün görülen davada dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçundan yargılanan gençlere ceza verildi.. Sanık E. G.’nin askerlik görevi nedeni ile dosyanın ayrılmasına karar veren mahkeme Hakimi, S.T.’nin ise kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçu işlediğine dair yeterli delil olmadığından beraatine karar verdi.

Aynı eylemde aynı suçtan dolayı, suç tarihinde yaşları 14 olan F.Ö.ve İ.E. ile yaşı 18 den küçük F. T. nin eyleminin kamu görevlisi olan Recep Tayyip Erdoğan´a yönelik gerçekleştiği anlaşıldığından TCK 125 maddesine göre  1 yıl (365) para cezası ile cezalandırılmasına, suçun aleni yerde (sokakta) işlendiğinden 1/6 kat arttırılarak 425 gün para cezası ile cezalandırılmasına, yaşının 18 den küçük olması nedeni ve mahkemedeki iyi hali nedeni ile cezası 245 güne indirilerek, günlük 20 TL. den 4 bin 700 TL. para cezası ile cezalandırılmasına karar verilirken İ.E. ye ise 3 bin 520 TL. para cezası verildi.

İKİ ÇOCUK BAŞBAKAN’A HAKARET’TEN CEZA ALMIŞ OLDU

Aynı eylemde aynı sloganı atan U.A. ise; Mahkeme hakimi tarafından 120 gün para cezası ile cezalandırıldı.

Mahkeme kararlarını değerlendiren Av. Özgür Ertaş “Dünyada ilk defa 14-ve 15 yaşında 2 çocuk başbakana hakaretten dolayı ceza almış oldu, bu açıdan hepimizi için üzerinde düşünülmesi gereken bir karar” dedi.

Av. Bahadır Berk ise, “Türkiye’de pek çok il ve ilçede buna benzer açılmış davalar var, hepsi beraat ile sonuçlanıyor, “Bu ülkenin hakimleri de var” dedirtecek mahkemeleri var, ama maalesef bugün burada üzücü bir sonuçla karşılaştık” dedi.