Pınarça İlköğretim Okulu Teknoloji Sınıfı'na kavuştu

Kapaklı Pınarça İlköğretim Okulu'na hayırsever Tazebey Metin Ercan tarafından yaptırlan Teknoloji Sınıfı Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz'ün de katılımı ile hizmete açıldı

GÜNDEM 16.03.2015 20:03:00 0
Pınarça İlköğretim Okulu Teknoloji Sınıfı

Kapaklı’da eğitim öğretim veren Pınarça İlköğretim Okulu’nda, hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan Teknoloji Sınıfı, İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün de katıldığı törenle hizmete açıldı.

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

Pınarça İlköğretim Okulu Teknoloji Sınıfı’nın açılış töreni dün saat 11.00’da gerçekleştirildi. Programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Sami İkizler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Okul müdürleri ve hayırsever Tazebey Metin Ercan katıldı. Okul girişinde katılımcılar ile birlikte objektiflere poz veren Kaymakam Gürbüz, daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ve hayırsever Tazebey Metin Ercan ile birlikte kurdeleyi kesti.  

 

 

OKULUMUZA TEKNOLOJİ SINIFI KAZANDIRMAK İSTİYORDUK

Okula yardım için görüşmeye gittikleri hayırsever Tazebey Metin Ercan’ın Pınarça İlköğretim Okulu’na 5 bin TL maddi yardım vaadinde bulunduğunu söyleyen Okul Müdürü Havran Kaya Sökmen, “Biz okul yönetimi olarak okulumuza bir Teknoloji Sınıfı kazandırmak istiyorduk. Düşüncemizi Tazebey Metin Ercan ile paylaştık ve bu çalışmanın öğrencilerimiz için ne kadar faydalı olacağını kendisine anlattık. Sağolsun, görüşmemiz sonucunda okulumuza bu sınıfın kazandırılması için elinden geleni yapacağını söyledi. Hemen çalışmalara başladık ve sınıfımızı eğitim-öğretime hazır hale getirdik” dedi.

ÇOK ZENGİN BİR İNSAN DEĞİLİM

Çerkezköy ve Kapaklı’da daha önce de birçok kuruma yardımlarda bulunduğunu ifade eden Tazebey Metin Ercan, “Ben öyle çok zengin bir insan değilim. Fakat özellikle sağlık ve eğitim konularında elimden geldiğince yardımlarda bulunmaya gayret ediyorum. Okul Müdürümüze de böylesine hayırlı bir işe vesile olmamı sağladığı için ayrıca teşekkür ederim” diye konuştu. Okul Müdürlerinin halkla haşır neşir olması gerektiğine dikkat çeken Ercan, “Halktan uzak kalınırsa hizmet de olmaz” dedi.

 

 

SÜREKLİLİK ARZ EDEN BİR YARDIM

Tazebey Metin Ercan’ın yaptığı yardımın, süreklilik arz eden bir yardım olduğuna dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant da, “Bu hayırdan yararlanıldığı sürece hayırseverimizin amel defterine sevap yazılacaktır” diyerek Tazebey Metin Ercan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

ÖRNEK OLSUN  

Vermenin bir gönül işi olduğuna dikkat çeken Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali gürbüz ise “Malı çok olan değil, gönlü zengin olan vermesini bilir. Tazebey Metin Ercan da gönlü zengin bir vatandaşımızdır” dedi. Eğitime yapılan yardımın, yardımların en hayırlısı olduğunu söyleyen Kaymakam Gürbüz, Tazebey Metin Ercan’ın bu davranışının diğer hayırsever vatandaşlara da örnek olmasını temenni etti.    

ÇOK ZENGİN OLMAYA GEREK YOK

Bu tür yardımlarda bulunabilmek için insanın çok zengin olmasına gerek olmadığını dile getiren Kaymakam Gürbüz, “Tazebey Metin Ercan, orta gelirli bir vatandaşımızdır. Fakat her şeyden önce insanlara faydalı olmak istiyor. Okul Müdürlerinin böyle yardımsever vatandaşları bulup onlardan faydalanması gerekiyor. Sonuçta 5 bin TL’ye mal olan bu teknoloji sınıfı diğer okullarımızda da olabilir. Hatta bütün sınıflarımız bu şekilde modernize edilebilir” dedi.  

OKULUN BİRÇOK EKSİĞİ VAR

Tam gün eğitim öğretimin verildiği Pınarça İlköğretim Okulu, 105’i erkek, 98’i kız olmak üzere toplam 203 öğrenciye sahip. 1 Müdür, 1 Müdür yardımcısı ve 2’si ücretli olmak üzere 10 öğretmenin görev yaptığı okulda 3 de hizmetli çalışıyor. Hizmetlilerin ücretleri ise İŞKUR tarafından ödeniyor. Okulun birçok eksiği var. Okulda Teknoloji Sınıfı açıldı ama öğrencilerin ödevleri için kullanabileceği bilgisayarlar yok. Okulun kütüphanesi de içler acısı bir halde.

Haber / Ahmet KARDEŞ