Hiçbir anne sakat çocuk doğurmak istemez

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nin her ay dernek üyesi engellilere yönelik düzenlediği 'Doğum günü' kutlamaları devam ediyor.

GÜNDEM 15.03.2015 18:19:00 0
Hiçbir anne sakat çocuk doğurmak istemez

Mart ayında doğan bir ve yetmiş yaş arası 60 dernek üyesi için cumartesi günü dernek konferans salonunda düzenlenen yaş günü kutlama etkinliğine, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz ile MHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Op. Dr. Recep Çalışkan’da katıldı.

Programda Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Başkan Yardımcısı Sakine Arslan, Şube Sekreteri Hülya Metin, Mali Sekreter Şengül Civan ve Şube Halkla ilişkiler ve Basın Sorumlusu Meral Dağaşan ve Mart  ayı Doğum Günü etkinliği sorumlusu Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Gökdemir olmak üzere yaş gününü kutlayan engelliler ve aileleri hazır bulundu.

 

 

RECEP ÇALIŞKAN’A  TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, programda yaptığı konuşmada her ay dernek üyelerine doğum günü programı düzenlediklerini ve bu programın da aksamadan devam ettirildiğini belirtti. Başkan Çetinkaya, “Doğum günü programımızın bu ayki konukları Genel Başkanımız Şükrü Boyraz ve bu ayki sponsorumuz MHP Tekirdağ Milletvekili aday adayımız değerli doktorumuz ve değerli insan Op.Dr. Recep Çalışkan. Kendilerine katılımları nedeniyle Yönetim Kurulumuz ve üyelerimiz adına çok teşekkür ediyorum.”dedi.

TÜRKİYEMİZE ÖRNEK TEŞKİL EDECEĞİNE İNANIYORUM

Programda kısa bir konuşma gerçekleştiren MHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Op.Dr. Recep Çalışkan’da, “Bu gün 14 Mart Tıp Bayramı olması nedeniyle böyle anlamlı bir günde böyle anlamlı bir etkinlikte olmaktan gurur duyuyorum. Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubemizin böyle güzel sosyal aktiviteler gerçekleştirmesi gerçekten çok güzel. Biz buradaki arkadaşlarımızla yıllardır tanışıyoruz. Ben her zaman bu derneğimize destek ve katkı sağlamaya özen gösteren biriyim. Bu etkinliğin çok güzel bir faaliyet olduğunu düşünüyorum. Türkiye’mize örnek teşkil edeceğine inanıyorum.”dedi.

 

 

HİÇ BİR ANNE SAKAT ÇOÇUK DOĞURMAK İSTEMEZ

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz ise programda,  “Ben aslında çok konuşan bir insanım ama bu gün burada bu güzelliği görünce nutkum tutuldu. İnanın ilk kez heyecanlandım. Heyecanımda mutluluktan. Yıllarca mücadele ediyoruz. Tüm mücadelemiz ülkemizdeki sakat ve zihinsel engellilerin sosyalleşmesi yönünde. Hiç bir anne sakat çocuk doğurmak istemez. Bunun nedenleri, akraba evlilikleri, yetersiz beslenme, doktorsuzluk, eğitimsizliktir. Aynı zamanda da sosyal devlet olmayışımızdandır. Bu konuda ne derseniz deyin. Gelişmiş ülkelerde sakat doğumlar ülkemize batlığımızda yüzde oranları çok azdır.”diye konuştu.

PASTALAR KESİLDİ HALAY ÇEKİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından yaş günü pastaları kesildi. Bu sırada şarkılar eşliğinde alkışlarla mumlar söndürüldü. Pasta ve meşrubat ikramı sonrası, etkinliğe  katılan  davetliler, engelliler ve engelli aileleri halay çekti. Dans eden engelliler, eğlenceli anlar yaşadı. Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya da yaş günü kutlanan dernek üyeleriyle birlikte çiftetelli oynadı.

Haber/Seyit SÜREN