Çerkezköy'de Türk Müziği Korosu sahne alacak

Şef F. Fahrihan Ünsal yönetimindeki Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu 20 Mart Cuma akşamı Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda sahne alacak

GÜNDEM 15.03.2015 17:57:00 0
Çerkezköy

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi temalı düzenlenecek olan konserde toplam 19 Türk Müziği’nin ölümsüz eseri seslendirilecek. İki bölüm halinde düzenlenecek olan konserde birinci bölümde ilk olarak Refik Fersan’ın Rast Peşrevi şarkısı seslendirilecek. Ardından Mısırlı İbrahim’in rast şarkısı ‘Sevmediklerinle gönül avutma’ seslendirildikten sonra Emin Ongan’ın rast şarkısı ‘Gittin bırakıp’ eserini Oktay Aybars seslendirecek.

RAST MAKAMIYLA BAŞLAYACAK

Solist Nihal Akkaya’nın seslendireceği Kasım İnaltekin’in rast şarkısı ‘Bana benden yakınsın’ isimli eserin ardından solistler Müzehher Girgin ve Oğuz Gökdemir tarafından Güneri Tecer’in rast şarkısı ‘Nasıl unutsam seni?’ isimli eser seslendirilecek. Daha sonra Dramalı Hasan Hasgüler’in rast şarkısı ‘Açılan bir gül gibi’ isimli eseri seslendirecek olan Çerkezköy Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ardından Yesari Asım Arsoy’un rast şarkısı ‘Perişan saçların’ isimli eseri seslendirecek. Bu şarkıda solistliği Nevzat Ş. Duran yapacak.

İKİ BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Avni Anıl’ın rast şarkısı ‘Bir göz aşinalığı var’ isimli eserin solistler Ayşe B. Karabal ve Fevzi Çakmak tarafından seslendirilmesinin ardından Erol Sayan’ın rast şarkısı ‘Kordonboyu seyrine düştü ve Tanburi Osman Bey’in ‘Bin can ile sevdim seni’ isimli eserlerini Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu seslendirecek. İlk bölüm rast kanto ‘Darıldın mı gülüm bana?’ isimli eserin koro tarafından söylenmesi ile sona erecek.

Verilen aranın ardından Türk Müziği Korosu’nun konseri Bimen Şen’in hicaz şarkısı ‘Yıllan ne çabuk geçti’ ile devam edecek. Solist Cansu Fidan’ın seslendireceği Sadettin Kaynak’ın  hicaz şarkısı ‘Enginde yavaş yavaş isimli eserin ardından yine Saadettin Kaynak’ın hicaz şarkısı ‘Ne boş yere yanmışım’ isimli eseri solist Cengiz Özkaran seslendirecek.

Mısırlı İbrahim’in hicaz şarkısı ‘Beni sev, ruhumu sar’ isimli eseri solist Neşe Akay, Levent Gülez’in hicaz şarkısı ‘Garip garip’ isimli eseri solist Fikret Puza, Fahri Kayahan’ın hicaz şarkısı ‘Ayrılık ateşten bir ok’ isimli eseri solist Vahdettin Tan, seslendirecek. Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun konseri Fahri Kayahan’ın hicaz şarkısı ‘Sarı kurdelam sarı’, Yesari Asım Arsoy’un hicaz şarkısı ‘Adalardan bir yar gelir’ ve hicaz türküsü ‘Erkilet güzeli bağlar bozuyor’ isimli eser ise Türk Müziği Korosu’nun seslendirmesi ile sona erecek.

KORODA KİMLER VAR?

20 Mart Cuma günü saat 20.00’oa Şef F. Fahrihan Ünsal yönetiminde sahne alacak olan Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nda şu isimler görev alıyor: Ayşe B. Karabal, Cansu Fidan, Fatma Aybars, Funda Yalılı, Hülya Taşkın, İnci Yılmaz, Kadriye Uygun, Müzehher Girgin, Naz Erdoğan, Neşe Akay, Nihal Akkaya, Nilgün Sütçüler, Rojda Eryılmaz, Serhan Muştu, Sevda Doğan, Sevim Tan, Seyhan Gabralı, Şehnaz Tuğran, Tuba Karabulak, Bahtiyar Karakış, Cengiz Özkaran, Engin Özden, Fevzi Canbak, Fikret Puza, Hayrettin Danyeli, Muzaffer Kartal, Nevzat Ş. Duran, Oğuz Gökdemir, Oktay Aybars, Osman Beyazkurt ve Vahdettin Tan.

Kemanda Ayhan Çakır, Kanunda Turgut Özüfler ve Levent Gülez, Udda Musa Kaya, Fatih Sütçüler, Ceyhun Taşpınar, mandolinde Hüseyin Yeğen, klarnette Şükrü Metin ve darbukada Halil Kelebek Türk Müziği Korosu’nda görev yapıyor.

Marmara Haber