Kent konseyleri aynı çatı altında toplansın!

Saray ve Çerkezköy Kent Konseyi Başkanları'nın buluşmasında ortak çalışma teklifi yapıldı. Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, bölgedeki kent konseylerinin aynı şemsiye altÄ?

GÜNDEM 13.03.2015 18:39:00 0
Kent konseyleri aynı çatı altında toplansın!

Saray Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen Kent Konseyi Sekreter Yardımcısı Aytaç Konçe ile birlikte Çerkezköy Kent Konseyi’ni ziyaret etti. Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ile iki ilçe kent konseyleri çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunan Mehmet Bilecen birbirlerine çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

TEKİRDAĞ İÇİN ORTAK GÖRÜŞLERİMİZİ PAYLAŞTIK

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ziyarette yaptığı konuşmada,“Saray Kent Konseyi Başkanımız Mehmet Bilecen’in ziyareti beni çok mutlu etti. Meslektaşımla birlikte komşu ilçemiz Saray ile ilçemiz Kent Konseyi’nin çalışmalarını paylaştık. İki ilçenin de amacı tüm Tekirdağımız için yapacağımız  ortak çalışmaların başarılı olması. Ortak görüşlerimiz özellikle bölgemizin hava kirliliği, dere kirliliği sorunları ve bu konuda Çerkezköy’ünde bir çok sorunu var. Bu sorunların çözümü için Kent Konseyleri olarak ne gibi bir çalışma yapabiliriz konusunda fikir alışverişinde bulunduk.”dedi.

AYNI ŞEMSİYE ALTINDA TOPLANMAK BÖLGE İÇİN FAYDALI OLACAK

Özellikle Çerkezköy, Saray,Kapaklı ve Çorlu Kent Konseyleri’nin aynı bölgede ve bir birlerine yakın olmaları nedeniyle Tekirdağ için yapılacak çalışmalarda aynı şemsiye altında toplanarak ortak çalışma sergilemelerinin bölgeye çok daha yararlı olacağını belirten Başkan Karagöz, “Bölgemizin sorunları büyük bu sorunların giderilmesi ve çözümü konusunda kent konseyleri olarak bizlere de büyük görevler düşüyor. Özellikle Çerkezköy, Kapaklı, Saray ve Çorlu Kent Konseyleri’nin aynı şemsiye altında toplanarak Tekirdağ’ımız için ve kendi ilçeleri için ortak çalışma yapmaları halinde hem bölgemiz hem de Tekirdağ’ımız daha çok yararlanacaktır.”diye konuştu.

TRAKYAMIZ İÇİN NE YAPABİLİRİZ

Saray Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen ise ziyarette şunları dedi: “Öncelikle bu gün bizleri ağırlayan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanımız Serkan Karagöz’e teşekkür ediyorum. 2009 yılından bu yana Saray Kent Konseyi Başkanlığı görevini sürdürmekteyim. Bu gün Çerkezköy Kent Konseyi’ndeki ziyaretimizin amacı hem bölgemizin hem de Trakya’mız için ne gibi bir çalışma yapabiliriz, sorunların üstesinden nasıl geliriz konularında görüş alışverişinde bulunduk ve  aynı zamanda çalışmalarımızı bir birimizle paylaştık. Kent Konseyi çalışmaları tamamen gönüllülük esasına dayalı bir kuruluştur. Saray’ın en büyük sorunlarından Kuvartis,Taş Ocakları ve Ergene Kirliliğidir.Çevre gönüllüleri bu sorunun giderilmesi için ellerinden geleni yapmaya çalışıyor, ancak yeterli değil. Bu konuda bölgemizdeki kent konseylerinin de bu konuda gerekli çalışmalar yapması durumunda sorunun çözüleceğine inanıyoruz. Saray Kent Konseyi olarak biz üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından Saray Kent Konseyi başkanı Mehmet Bilecen Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz’e önce plaket, sonra Saray ilçesine ait kitaplar ve Saray Kent Konseyi’nin yeni çıkardığı Kent Konseyi Dergisi’nin ilk sayısını takdim etti.

Haber/Seyit SÜREN