Kredili tohum satışları devam ediyor

Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, kredili tohum ve yem satışlarının devam ettiğini belirtirken, vadenin Kurban Bayramı'na kadar olduğunu söy

GÜNDEM 13.03.2015 18:26:00 0
Kredili tohum satışları devam ediyor

Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal kredili tohum ve yem satışlarıyla ilgili bilgi verdi.

972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal “Kooperatif ortaklarımıza her yıl olduğu gibi bu yılda kredili Ayçiçeği ve buğday tohumu satışımız devam ediyor. Yem satışlarımızda Kurban Bayramı vadeli olarak devam ediyor.  Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi olarak ortaklarımıza hem daha ucuz, hem daha kaliteli tohum ve yem satışı yapmaktayız.”diye konuştu. 

Kredili satışlardan çiftçilerin memnun olduğunu belirten Ünal, “Kooperatifimizin kredili satışlarından ortaklarımızda son derece memnun olduklarını söylüyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor. Kooperatif olarak amacımız çiftçilerimizin hem kaliteli üretim yapmalarını hem de daha fazla mahsul elde etmelerini sağlamak.”dedi.

DESTEKLİ SİGORTADA YAPIYORUZ

Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, Kooperatif ortaklarına devlet destekli sigortada yapıldığını belirterek, “Ortaklarımız, Çiftçi Kayıt Sistemini (ÇKS) güncellediklerinde de ayçiçeği ve buğday ektikleri alanları yani tarlalarını, devlet destekli olarak dolu ve yangına karşı  kooperatifimiz de sigorta yaptırıyorlar. Bu sigorta işlemlerinin yapılması için çiftçilerimizin mutlaka çiftçi kayıt sistemlerini güncellemiş olmaları gerekiyor. Bu sigorta işlemleri de her yıl ekim işlemleri gerçekleştikten sonra yapılıyor. Yapılan bu sigorta bir yerde çiftçilerimizin olası bir afete karşı zarar etmemeleri yönünde bir güvence.”diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN