YGS öncesi öğrenci ve velilere uyarılar

Çerkezköy FEM Dershanesi Müdürü Ahmet Avcı pazar günü ülke genelinde yapılacak olan YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) öncesi gazetemize yaptığı açıklamada sınava girecek öğre

GÜNDEM 12.03.2015 19:06:00 0
YGS öncesi öğrenci ve velilere uyarılar

YGS SINAVLARI KİMİLERİ İÇİN YA DEVAM YA TAMAM OLACAK

Pazar günü Türkiye genelinde yapılacak olan YGS sınavlarına 2 milyonun üzerinde başvurunun bulunduğunu hatırlatan Dershane Müdürü Ahmet Avcı, “Bu uzun ve yorucu bir süreç oldu. Bu sınavlar sonundan kimileri için devam kimileri için de tamam olacak. Bu süreçte 4 yıllık fakültelere girmek için 440 bin öğrenci alınacak. Eğer bu 440 bin kişinin içinde yer almak isteniyorsa yüzde 20’nin içerisine girilmesi lazım.  Artık bu saatten sonra belli bilgiler doğrultusunda taktik uygulanmalı. Öğrenciler sınavı aşılacak bir dağ olarak görmeli. Eğer aşılacak bir dağ olarak görmedikleri takdirde başarı elde edemezler. Ayrıca sınav öncesi psikolojik olarakta rahat olunmalıdır. Biz FEM dershanesi olarak 15 günden bu yana her gün 160 sorudan oluşan sorulararla deneme sınavları yaparak öğrencilerimizin sınav heyecanını gidermelerini sağladık. Öğrencilerimize YGS sınavlarında normal sınav gibi hareket etmelerini ve heyecan yapmamalarını söyledik.”diye konuştu.

ÇÖZEMEDİKLERİ SORULARA TAKILMASINLAR

Öğrencilere sorulara takılıp kalmamaları uyarısında bulunan Avcı şöyle devam etti: “Sınavda 160 soru var. Öğrencilerimiz çözemediği soruya kesinlikle takılmamalı bir sonraki soruya geçmeli. Sonunda çözemediği sorulara göz atmalıdır.Öğrencilerimiz soruların dış görünüşüne aldanmamalıdır bir paragrafı karmaşık gözükebilir. Ama kolay çözülecek püf noktası da vardır. Özellikle cuma ve cumartesi günleri yeni konu çalışması yapılmamalı. Geçmiş yıllardaki sorulara bir göz atarak çözmeye çalışılmalı. Ayrıca yine cuma ve cumartesi günleri öğrenciler günlük hayat tarzlarında bir değişiklik yapmasın. Erken yatıp erken kalmalı ve bu erken yatıp erken kalkma da çok önemli. Sınav günü de aşırıya kaçan kahvaltı yapılmamalı, her gün normal kahvaltıda ne yeniyorsa öyle kahvaltı yapılmalı. Sınavdan önce sınava girecek öğrenciler, sınava girecekleri okuldaki sınıfı ve sıraları görerek ortamın bu şekilde görülmesi de onların sınav heyecanını gidereceği gibi ortam hazırlanması konusunda da yardımcı olacak bir unsurdur.”diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZ ÜZERİNDE OLUŞACAK AİLE BASKISI ONLARI BAŞARISIZLIĞA GÖTÜRÜR

FEM Dershanesi Müdürü Ahmet Avcı öğrenci velilerini de sınav öncesi uyardı. Avcı, “Özellikle ailelerimizde şunu çok iyi bilmeliler. En değerli varlıklarınız olan evlatlarınız üzerinde sınav üzeri oluşturacağınız baskı onları başarısızlığa götürür. Ailelerimiz şunu iyi bilmelidir ki. Telafisi olmayan bir sınav olan YGS sınavında çocuklarımıza başarıyı hissettirmek acısından ailelerimiz  vereceği psikoloji onların sonuca gitmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Bu nedenle ailelerimiz çocuklarına baskı yapmamalı ve onların sınav öncesi moral ve motivasyonlarını yüksek tutmalıdırlar ve onların morallerini bozacak hal ve hareketlerden kaçınmalıdırlar. Ailelerin öğrencilere vereceği moral ve motivasyon YGS sınavlarında üniversiteye girişte yüzde 50 etkili olacak. Haziran’da da yapılacak sınavda da yüzde 60 başarı payı olacak.YGS’den  sonra sınav temposundan düşenler bahar havasıyla beraber çok ciddi bir irtifa kaybeder.Yapılması gereken en önemli şey pazartesi günü itibariyle sınav nasıl geçerse geçsin hemen öğrenci kendini toparlamalı.YGS sınavına yüksek tempo ile hazırlanmak lazım.Özellikle adaylar şunu unutmamalı dershanelerin bu yıl son yılı.Öğrencileri üniversiteye hazırlayacak bir başka kurum yok.Dolayısıyla YGS dönemini öğrencilerimiz verimli  geçirmeleri lazım.

FEM DESHANESİ YENİ ÖĞRETİM YILINDA ÖZEL ÇERKEZKÖY KOLEJİ OLARAK DEVAM EDECEK

Ahmet Avcı, YGS sınavları ile ilgili öğrenci ve velilerine uyarısından sonrada FEM Dershanesi’nin 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı’nın başından itibaren Çerkezköy Koleji olarak eğitimine devam edeceğini de belirterek, “Çerkezköy FEM dershanesi önümüzdeki ders yılından itibaren Özel Çerkezköy Koleji olarak hizmetini sürdürecektir. 50 yıllık sınavlara hazırlıktaki dershanecilik tecrübesi olan dershanemiz  bu tecrübesini okul olarak Çerkezköy halkıyla paylaşmaya devam edecek.Sınava girecek tüm adaylara başarılar diliyor, her kesin çabalarının karşılığını görmesini diliyoruz.”temennisinde bulundu.

Haber/Seyit SÜREN