57'nci Alay için Çerkezköy'den yola çıktılar

Bugün Tekirdağ'dan başlayacak olan 57. Alay Yürüyüşü'ne Çerkezköy'den katılacak 3 kişi dün Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın da katılımı ile uğurlandÄ?

GÜNDEM 12.03.2015 19:01:00 0
57

Tekirdağ Valiliği önünden başlayacak 57. Alay yürüyüşü için Çerkezköy’den 3 kişi yola çıktı.

BAŞKAN AKAY YOLCU ETTİ

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan 57. Alay Yürüyüşüne Çerkezköy’den Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası eski Meclis Başkanlarından Mehmet Zafer Avcılar ve Soner Bulut katılıyor. 57.Alay Yürüyüşüne katılacak üç kişiyi Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Muharip Gaziler ve vatandaşlar dün saat 12.00’de belediye meydanında gerçekleştirilen programda uğurladı.

 

 

ŞEHİTLERİMİZİN RUHU ŞAD OLSUN

Uğurlama törenindekonuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu yıl Çanakkale Zaferinin 100.yılıdır. Bu büyük ve eşsiz zaferin 100. Yıldönümü olması tabi ki biraz daha anlamlı ve önemlidir. Bu yıl 100. Yıl anısına düzenlenecek olan kutlama programına Çerkezköy’den üç arkadaşımızı gönderiyoruz. Kendilerine bu yolda Allah güç ve kuvvet versin. Şehitlerimizin ruhları şad olsun, hayatta olan gazilerimize Allah uzun ömürler versin, ebediyete intikal edenlere ise Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

UĞURLAMAYA GAZİLERDE KATILDI

57. Alay Yürüyüşü’ne bu yıl Çerkezköy’den katılan Atilla Can, Zafer Avcılar ve Soner Bulut’u tebrik eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, “Yürüyüşe katılacak olan Belediye Başkan Yardımcımız Atila Can ve arkadaşlarına 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanına teslim edilmek üzere Türk Bayrağımızı ve flamamızı teslim ediyoruz. Bayrak onurumuzdur ve en iyi şekilde muhafaza edilerek, emanetin yerine ulaştırılacağından şüphemiz yoktur” diye konuştu. Yarlıgan daha sonra ise yürüyüşe katılan isimlere küçük birer flama verdi.

 

 

BUGÜN YOLA ÇIKACAKLAR

 57. Alay Yürüyüş programı çerçevesinde, Tekirdağ ve çevre ilçelerin katılımıyla 13 Mart Cuma günü saat 09.00'da Tekirdağ Valilik binası önünden hareket edilecek. Yürüyüş hakkında bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkan yardımcısı Atilla Can, “57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz tarafından bize gönderilen yazıda yürüyüşümüzün ilk konaklama yeri İnecik olacaktır. 14 Mart sabahı saat 09.00’da İnecik’ten yola çıkıp akşam saat 19.00’da Malkara’ya gelinecek ve Malkara’da konaklama yapılacaktır. 15 Mart günü saat 9.00'da Malkara'dan yola çıkılıp saat 19.00'da Keşan girişindeki Mehmet Gemici Parkı'nda Keşan'ın 27. Alayı ile bütünleşeceğiz. Uzunköprü'den yola çıkan 15. Hava Bölüğü ve Edirne Lisesi de bize katılacaktır. Trakya Alayları olarak o geceyi Keşan'da geçireceğiz. 16 Mart sabahı saat 09.00'da Evreşe güzergâhına yola koyulup, saat 19.00’da Evreşe’ye gelerek konaklayacağız.” dedi.

YOLCULUKLARI 6 GÜN SÜRECEK

 17 Mart günü saat 09.00’da Evreşe’den yola çıkıp akşam saat 19.00'da Gelibolu'da konaklayacaklarını sözlerine ekleyen Can, “18 Mart 2015 Salı günü saat 9.00'da Gelibolu'da 2. Kolordu Şehitliği'ndeki törenlere katılacağız. Gelibolu'dan Eceabat'a yolculuğumuz devam edecek. Saat 14.00'de devlet törenlerinin yapıldığı Şehitler Abidesi'nde 57. Alay Yürüyüşü son bulacaktır. 57. Alay Şehitliği'ne giderek atalarımızla yüreklerimizi yâd edeceğiz. Altı gün süren tarihe yolculuğumuz onurlu duruşumuzla son bulacaktır. Tarihimizi yad etme adına böylesine anlamlı bir yürüyüşte yer alacağım için çok mutluyum” diye konuştu.

Haber / Menşure KARDEŞ