Diş hekimlerinde ticarileşme korkusu!

Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları hakkında yönetmelik ile ilgili değerlendirmede bulunan Türk Diş Hekimliği Odası Tekirdağ Şube Başkanı Tolga Kutal, alınan

GÜNDEM 11.03.2015 18:29:00 0
Diş hekimlerinde ticarileşme korkusu!

TİCARİ İŞLEV KAZANDIRILDI

Şubat ayında Resmi Gazete’de yayınlanan Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları hakkında yönetmeliğin kendi başına hizmet veren diş hekimlerinin işlerini zorlaştırdığını ifade eden Türk Diş Hekimleri Odası Tekirdağ Şube Başkanı Tolga Kutal, mesleğin sağlık hizmetinden çıkarıldığını ticari bir işlev kazandığını ifade etti.

İTİRAZ EDECEKLER

Yönetmeliğe gerekli itirazları yapacaklarını belirten Oda Başkanı Kutal, "Yönetmelikle diş hekimlerimizin kendi başlarına bireysel olarak hizmet vermeleri tamamen zorlaştırılmıştır. Ayrıca yeni çıkan yönetmeliğe baktığımız zaman açılacak olan yeni poliklinik ve ağız diş sağlığı merkezlerinin yüzde 49 ortağının diş hekimi ve hekim dışında sermayeye açıldığını görmekteyiz. Bu da mesleğimiz için kabul edilemez bir durumdur. Mesleğimizi tamamen ticarileştirmeye yönelik bir karar olduğunu görüyoruz. Türk Diş Hekimi Odası olarak da çıkmış olan yeni yönetmeliğe hukuki açıdan gereken itirazlarda bulunacağız" dedi.

SERBEST ÇALIŞAN MUAYENEHANELERE ZORLUK GETİRDİ

Yapılan değişiklerin muayenehanelerde bazı zorluklar getirildiğine de söyleyen Başkan Kutal, şunları kaydetti: "Açılmış olan Ağız Diş Sağlığı Merkezleri yüzünden serbest çalışan muayenehane sayısında azalma var. Serbest çalışan arkadaşlarımız işlerindeki düşmelerden dolayı muayenehanelerini kapatıp bu ağız diş sağlığı merkezlerine iş başvurularında bulunuyor. Şu anda bizim amacımız tabi ki hastalarımızın en iyi şekilde hizmet almalarını sağlamak. Bu doğrultuda Türk Diş Hekimleri Odası olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Ağız diş sağlığı ile ilgili yönetmelik çıkmadan önce defalarca hükümet yetkilileri ile görüşmeye çalıştık. Bu yönetmelik yapılırken hiçbir şekilde Türk Diş Hekimleri Odası’ndan herhangi bir görüş alınmadı. Birliğimizden bir görüş alınsaydı yönetmelik bu derece kötü olmayacaktı. Yönetmeliğe baktığınız zaman zaten özensiz olarak yazıldığını özel çalışan diş hekimlerin umursanmadığını görüyoruz."