Aile hekimliği resimlerle anlatıldı

Tekirdağ'da, 'Aile hekimliği' konulu başlığı resim olarak en güzel anlatan minik öğrencilere ödülleri verildi.

GÜNDEM 10.03.2015 18:00:00 0
Aile hekimliği resimlerle anlatıldı

TIP BAYRAMI’NDA RESİM YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Türk Tabipler Odası Tekirdağ Şubesi, ‘9-14 Mart Dünya Tıp Bayramı’ kapsamında İlköğretim okulları arasında Resim ve Fotoğraf Yarışması düzenledi. Resim yarışmasının sonuçlanmasının ardından Sarı Köşk’te düzenlenen törende dereceye giren minik öğrencilere hediyeleri verildi. Dereceye giren öğrencilerin resimlerinin 9-14 Mart tarihleri arasında Sarı Köşk’te sergileneceği kaydedildi.

Öğrencilere ödüllerini veren Türk Tabip Odası Tekirdağ Şubesi Başkanı Dr. Yücel Ayaz, "9-14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla geleneksel olarak düzenlediğimiz resim yarışmamız bugün sonuçlandı ve ödül törenimiz gerçekleşti. Burada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tıp haftasını bu ödül töreni ile açmış olduk. Biz çocuklarımızın resim yeteneğinin gelişmesi için onları resme motive etmek için bu tür bir yarışmaları her sene düzenliyoruz ve düzenlemeye de devam edeceğiz. Yarışmada, ilköğretim öğrencilerinin gözlerinden aile hekimliğini nasıl görüldüğünü burada resimlerden anlatmalarını istedik. Tıp Haftası kutlamalarını bu hafta içerisinde çeşitli etkinliklerle devam ettireceğiz" diye konuştu.

ŞİFA DAĞITANA EL KALDIRILMAMALI

Konuşmasında sağlık çalışanlarının sorunlarına değinen Ayaz, sağlık çalışanlarının şiddette maruz kaldığını ifade ederek, "Şifa dağıtan insanlara kimse el kaldırmamalı. Bunu sağlamak için elimizden geleni hep birlikte yapmalıyız. Hekimlerin sırtına basarak, hekim emeği üzerinden politik ve ticari rant elde etmek isteyen, halkı hekimler aleyhinde kışkırtarak şiddette yönelten, hekimler üzerinde yönetim baskısı kuranlarla kararlılıkla mücadele etmeliyiz. Artık mesleğimize ve haklarımıza sahip çıkma günüdür. İnsanı yaşatmayı insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren meslektaşlarımız ile diğer sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını Kutluyorum" dedi.

Program, Dr. Yücel Ayaz’ın ödüllerini alan öğrencilerle toplu halde resim çektirmesinin ardından sona erdi.