Hakkari'den Çerkezköy'e 21 kilo eroin!

Çorlu KOM ekipleri son dönemlerin en büyük uyuşturucu operasyonuna imza attı. Filmleri aratmayan operasyonda Hakkari Yüksekova'dan Çerkezköy'e yüklü miktarda uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı

GÜNDEM 2.03.2015 20:02:00 0
Hakkari

Çorlu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, son zamanların en büyük uyuşturucu operasyonuna imza attı. KOM ekipleri Hakkari’den Çerkezköy’e getirilen 21 kilo 492 gram eroini filmleri aratmayan bir takip sonrası ele geçirdi.

BAĞLIK MAHALLESİ’NDE DURDURULDU

Yaptığı sıkı takipler sonucu uyuşturucu satıcılarına yönelik başarılı operasyonlar geçekleştiren Çorlu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü(KOM) ekipleri, doğu illerinden Trakya bölgelerine uyuşturucu geleceği istihbaratı üzerine Çerkezköy’de pusuya yattı. Hakkari Yüksekova’dan Çerkezköy’e geleceği öğrenilen 37 FF 473 plakalı araç ilçe merkezine girdiği andan itibaren takibe alındı. Bağlık Mahallesi’nde durdurulan şüpheli araç ön incelemenin ardından daha sonra kapsamlı arama için Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü.

 

 

ÇAPKIN’A KARA BİBER DE FAYDA ETMEDİ

Emniyet Müdürlüğü’ne çekilen 37 FF 473 plakalı araç Çorlu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince arama yapıldı. İlk aramada bulunamayan eroin ikinci kez Dedektör köpeği Çapkın’ın da katılımı ile arama yapıldı. Çapkın, aracın tabanında gizli bölmelere zulalanmış 45 paket halinde 21 kilo 492 gram eroin maddesi buldu. Bu arada, arama yapıldığında köpeklerin koku almaması için uyuşturucuların üzerine kara biber dökülmesi de polis köpeği Çapkın’a fayda etmedi. Çapkın kara bibere rağmen uyuşturucuları buldu. Operasyon kapsamında araçta kuryelik ve şoförlük yapan Eşref Ç. ise  KOM ekipleri tarafından gözaltına alınarak Çorlu’ya götürüldü.

Çorlu’da saatlerce sorgulanan zanlı polis tarafından Adliye’ye sevk edildi. Suçunu itiraf eden Eşref Ç. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Tekirdağ Cezaevi’ne gönderildi.

Marmara Haber