Cem evleri Çerkezköy Meclisi'nde

Son günlerde CHP'li Belediye Meclisleri'nde ibadethane olarak kabul edilen cem evleri bu kez Çerkezköy Belediye Meclis gündeminde. Meclisin pazartesi günü yapılacak Mart Ayı Toplantısı'nda cem evlerinin

GÜNDEM 27.02.2015 18:32:00 0
Cem evleri Çerkezköy Meclisi

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mart ayı Meclis toplantısının ilk birleşimi Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda 2 Mart Pazartesi günü saat 14.00’da Belediye Meclis Salonu’nda yapılacak.

Belediye Meclis toplantısında ilk olarak Belediye’de münhal bulunan 5 adet kadroda derece değişikliği yapılmasının müzakeresi görüşülerek karara bağlanacak. Ardından 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 49. maddesi gereği Tam Zamanlı Sözleşmeli Personel statüsünde 1 adet Şehir ve Bölge Plancısı, 1 adet Harita Mühendisi, 1 adet Harita Teknikeri ve 1 adet Elektrik Teknisyeni çalıştırılması ve ücretinin tespitini görüşülecek.

KIZILAY VE THK’NIN TALEPLERİ KARARA BAĞLANACAK

Daha sonra gündemin 4. maddesinde yer alan Türkiye Kızılay Derneği Çerkezköy Şube Başkanlığı’nın 16.02.2015 gün ve 21/204 Sayılı Belediye Hizmet Binası Çatı Katı B Bölümü’nde bulunan yerin 2014/09 Sayılı Meclis kararı ile kendilerine 1 yıl süreyle kira süresi uzatılması yapıldığı ve ilgili yerin kira süresinin 25 Mart 2015 tarihinde dolacağından tekrardan kira süresi uzatılması talebine ait yazısı görüşülerek karara bağlanacak.

Kızılay’ın talebinin ardından Trük Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi’nin 16.02.2015 gün ve 45/350 Sayılı Belediye Hizmet Binası Çatı Katı A Bölümü’nde bulunan yerin 2014/09 Sayılı Meclis kararı ile kendilerine 1 yıl süreyle kira süresi uzatılması yapıldığı ve ilgili yerin kira süresinin 25 Mart tarihinde dolacağından tekrardan kira süresi uzatılması yapılması talebi de görüşülüp, karara bağlanacak.

DİĞER GÜNDEM MADDELERİ

Kızılay ve Türk Hava Kurumu Çerkezköy şubelerinin taleplerinin görüşülüp, karara bağlanmasının ardından gündemin altıncı maddesinde yer alan Avrupa Birliği katılım süresinde Belediyeler ile AB’li taraflar arasında diyaloğun ve iş birliğinin tesis edilmesi, güçlendirilmesi doğrultusunda faaliyet göstermek amacıyla kurulmuş ve kurulacak olan derneklere 5253 Sayılı Yasa’nın 2. ve 3. maddeleri ile 31.03.2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 25772 Sayılı Yönetmeliğin 5. maddesinin (c) fıkrası gereği Çerkezköy Belediyesi’nin Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’ne üye olması ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Belediyemizi temsilen yetkilendirilmesi görüşülüp, karara bağlanacak.

CENAZE NAKİL ARAÇLARININ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE DEVRİ KARARA BAĞLANACAK

Gündemin yedinci maddesinde yer alan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün 18.02.2015 gün ve 49777496/32 Sayılı Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın talebi doğrultusunda mezarlık ve cenaze hizmetlerinin bir elden koordineli olarak sevk ve idaresinin yapılması, aksaklıkların giderilmesi ve kaliteli hizmet sunulabilmesi için Çerkezköy Belediye Başkanlığı envanterinde bulunan tüm cenaze nakil araçların yine Çerkezköy ilçesinde kullanılmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na şartsız devredilmesi görüşülerek karara bağlanacak.

HİSSE SATIŞLARI GÖRÜŞÜLECEK

Ardından Çerkezköy ilçesi sınırları içerisinde muhtelif parsellerdeki Belediye hissesinin satışının görüşülmesinin ardından gündemin 9. maddesinde yer alan Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 20.02.2015 gün ve 50 sayılı İlçemiz Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 1459 ada 1 numaralı parselin sicilden terkin edilmesi hakkındaki yazısı görüşülerek karara bağlanacak.

CEMEVLERİ’NİN DİNİ İBADETHANE SAYILMASI MECLİS GÜNDEMİNDE

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 19.02.2015 gün ve 46599845/277 sayılı tapu devri hakkındaki yazısının Belediye Meclisi’nde görüşülmesinin ardından Meclis toplantısı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Yargıtay kararları ile 5393 Sayılı Kanunun 15. Maddesi (a) bendinde yetki ve imtiyazlar başlığındaki ‘Belde sakinlerinin mahalli müşterek nitelikli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her türlü faaliyet ve girişimde bulunmak’ hükmü çerçevesi ile ilçemiz vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak, ilçe sınırları dahilinde bulunan cemevlerinin ibadethane olmasının kabul edilmesinin görüşülmesi ile Meclis toplantısı tamamlanacak.

Marmara Haber