Vergi verirken iyi veriyoruz

Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik, 26. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret etti. Akay, "Vergi verirken iyi veriyoruz ama yatırım açıs

GÜNDEM 26.02.2015 19:06:00 0
Vergi verirken iyi veriyoruz

Vergi Haftası nedeni ile Çerkezköy’deki kamu kurum kuruluşları ile sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiklerini ve vergi bilincini yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirten Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik, Çerkezköy Vergi Dairesi’nin Tekirdağ’ın Çorlu’dan sonra ikinci büyük Vergi Dairesi olduğunu kaydetti.

TAHSİLATTA TEKİRDAĞ TÜRKİYE’DE 4. SIRADA

Tekirdağ’ın tahsilat bakımından Türkiye’de 4. sırada olduğunu kaydeden Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik, kendisinin 4 aydır Çerkezköy’de görev yaptığını ve mükellefler ile son derece iyi ilişkiler kurduklarını ifade etti. Belediye Başkanı Vahap Akay ise ziyaret nedeniyle Vergi Dairesi Müdürü Tetik ve beraberindeki heyete teşekkür ederek, “Tekirdağ’ın tahsilat oranında ilk 4 içinde yer almasına rağmen, genel bütçeden aldığının aynı olmadığını belirtti. Akay, “Vergi verirken iyi veriyoruz ama yatırım açısından kırklarda, ellilerde ancak yer bulabiliyoruz. Bu tablonun değişmesi lazım.”dedi.

 

 

9 YILDIR HİÇ VERGİ ÖDENMEMİŞ

Çerkezköy Belediyesi’ni devir aldıklarında 43 milyon TL, SSK, vergi ve diğer borçlarının olduğunu ve bunu yapılandırdıklarını kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Biz göreve geldiğimizde 9 yıldır vergi hiç ödenmemişti. Göreve geldikten sonra hem vergilerimizi ödemeye, hem de borcu yapılandırarak ödemeye başladık. Bu ay ikinci taksiti ödedik. İnşallah bir aksilik olmaz ise yapılandırılan borcu da, bundan sonra tahakkuk eden borcu da ödeyeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Vahap Akay’a günün anlam ve önemine ilişkin Vergi Dairesi Gelir Uzmanı Recep Güler tarafından kokart takılırken, ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Haber / Gökhan TEKER