Vergi Dairesi Başkanı Karayel ÇTSO'yu ziyaret etti

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel ve Vergi Dairesi Müdürleri, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Vergi Dairesi Başkanı Karayel ve beraber

GÜNDEM 25.02.2015 21:19:00 0
Vergi Dairesi Başkanı Karayel ÇTSO

Vergi haftası dolayısıyla kurumlara ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydeden Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel “Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve verginin gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası ‘Vergi Haftası’ olarak kutlanıyor.”dedi.

FABRİKALARIN MERKEZLERİNİ TEKİRDAĞ’A ALMAMIZ İÇİN NE YAPMAMIZ GEREKİYOR

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel’e ziyaret nedeniyle teşekkür eden ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva “Tekirdağ’da iki bine yakın fabrika var. Fabrikaların yüzde sekseninin merkezi İstanbul’dur. Onların bütün pisliğini ise bizler çekiyoruz. Bu fabrikaların merkezlerinin Tekirdağ’a alınması konusunda ne yapmamız gerekiyor. Sanayiciler ile görüştüğümüzde Tekirdağ’a merkezi taşıdığımız zaman en büyük biz oluyoruz, vergi ödemeleri direkt bize geliyor diyorlar. İstanbul’un büyük bir il olduğu için incelemelerde ufak kaldıkları için incelemelere yansımadıklarını kaydediyorlar. Bunun sonuncuda ise buradaki bütün vergiler İstanbul’a gidiyor. Bu vergiler burada kalsa Tekirdağ ikinci sırada bile olabilir.” diye konuştu.

ÇERKEZKÖY’E YENİ PERSONEL ATANACAK

Mükelleflerin iş merkezlerini Tekirdağ’a taşıması için cazibe olması gerektiğini kaydeden Karayel “2011 yılında sistem değişikliği oldu. Eskiden değişik birim denetimleri vardı. Vergi denetim kurulu kuruldu. İncelemelerde ciroya göre değil merkezden yönlendiriliyor. Bununla ilgili bakanlığımız açıklamalar ve çalışmalar yapıyor. Merkezden risk analizi yöntemini kullanarak eski mükelleflerimizi öncelikli bilgilendiriliyor. Büyük mükellefler nerede olursa olsun yeni sistemle birlikte incelemeye takılmayacaktır.”dedi.

Ziyaret sırasında ÇTSO Başkanı Kozuva Çerkezköy Vergi Dairesi’nin çalışmalarından memnun olduklarını belirtti.

Bu arada Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Karayel, Çerkezköy Vergi Dairesi’ne yeni personel ataması yapılacağını belirtirken, “ Bugün Ankara’da sınav var. Çerkezköy’e 20, Çorlu’ya 40 ve Merkeze ise 10 vezneci bu sınavın sonucunda atanacak. Bunun ardından ise gerçekten rahat bir nefes alacağız.” diye konuştu.

Haber / Gökhan TEKER