Çerkezköy'de sağlıklı beslenme paneli yapılacak

Çerkezköy Belediyesi ve Optimed Hastanesi tarafından 3 Mart Salı günü saat 16.00'da 'Sağlıklı Beslenme' paneli düzenleneceği bildirildi.

GÜNDEM 25.02.2015 21:07:00 0
Çerkezköy

BESLENME PANELİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda yapılacak ‘Sağlıklı Beslenme’ konulu panelde konuşmacı olarak Optimed Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Tuğçe Ünlüdağ’ın katılacağını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, panele ilçede görev yapan öğretmen, öğrenci ve velilerin ilgi göstermesini beklediklerini kaydetti. “Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme her yaş döneminde olduğu gibi özellikle de çocuklar için çok önemlidir” diyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Sürekli bir büyüme, gelişme süreci içinde olan çocuklarımız beslenme yetersizliklerinden en çok etkilenen grupların başında gelir. Bu dönemdeki hızlı büyüme ve gelişmeyi karşılayabilmek için ihtiyaç duyulan enerjiyi, makro ve mikro besin öğelerini doğru miktarlarda almak son derece önemlidir. Bu dönemde kazanılacak beslenme alışkanlıkları yaşam boyu sürmektedir. Bu yaş dönemi çocukların hayatlarında çok önemli yeri bulunan, rol-model olarak algıladıkları değerli eğitimcilerimizin de bu konu ile ilgili olarak bilgilendirilmesi çok önemlidir” dedi.

İLGİNİN YÜKSEK OLMASINI BEKLİYORUZ

Çerkezköy Belediyesi olarak ‘Sağlıklı Beslenme’ konulu bir panel düzenleyerek, gelişim çağındaki çocukların, velilerinin ve öğretmenlerinin bilgilendirilmesini amaçladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Panelimize konuşmacı olarak Optimed Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Tuğçe Ünlüdağ katılacak ve yararlı bilgilerini öğretmen, öğrenci ve veliler ile paylaşacak. Panelimize öğretmen, öğrenci ve velilerimizin ilgi göstermesini ve katılmasını bekliyoruz. Katkılarından dolayı Optimed Hastanesi ve Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Tuğçe Ünlüdağ’a teşekkür ediyorum” dedi.

Haber / Gökhan TEKER