Öğretmenler siyasete bulaştı mı?

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, geçtiğimiz günlerde Ak Parti'den Milletvekili Aday Adaylığı'nı açıklayan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Üzgü

SİYASET 24.02.2015 19:35:00 0
Öğretmenler siyasete bulaştı mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk bir basın toplantısı düzenleyerek, Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı olan Okul Müdürü Ahmet Üzgün’ün basın toplantısına katılan öğretmenlere tepki gösterdi.

 

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

 

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk önceki akşam parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, siyasi bir programa katılan öğretmenlere tepki gösterdi. Öztürk, “18 Şubat tarihinde Çerkezköy’de görev yapan yerel gazetelerde resimlerle kanıtlı bir haber yayınlandı. Bu haberde Okul Müdürü Ahmet Üzgün AKP’den milletvekilli aday adaylığını açıklıyor. Buraya kadar bir hata yok! Salonunda bulunan ve hiç çekinmeden protokol sıralarına dizilen okul müdürleri ve öğretmenlerin olması dikkat çeken bir durum.” dedi. Öztürk’ün basın açıklamasına Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, Belediye meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve partililerin katıldı.

 

SİYASİ SİMGE DİYE TEBRİK KARTLARI ENGELLENDİ

 

Öğretmenlere tepki gösteren Birol Öztürk, “Sizin ne işiniz var siyaset alanlarında” dedi. Öztürk bu tepkisini şöyle sürdürdü: “Öğretmenler günü için gençlik kollarımızın öğretmenler için hazırladığı ‘Tebrik kartı’ zarflarını Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan siyasi simge taşıdığı gerekçesiyle dağıtımını engelledi. CHP’li oldukları öne sürülerek Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü tarafından ücretli öğretmenlik verilmiyor verilse de bile siyasi propaganda yapıyor diyerek görevden alınıyor. Kadrolu öğretmenler Ak Parti tarafından korkutulup sindirilmeye çalışılıyor. Bizler çocuklarımızı okula daha iyi bir eğitim almaları için ve güvenerek gönderiyoruz. Şimdi soruyorum Ak Parti binasındaki müdürlerin ve öğretmenlerin nasıl tarafsız kaldıklarına inanalım ve güvenelim.”

 

KANUN NE DİYOR?

 

Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’a “ Haberleri, gazeteleri takip ettiniz mi? Bu siyasetin simgesi değil, siyasetin tam alasıdır. Siz bu konu da ne yaptınız” sorularını yönelten Öztürk konuşmasına şöyle devam etti: “Mesleğe başlayanlar, stajyerlikten sonra yemin ederler. Yemin metinleri ise memurun sicil dosyasına konur. Yemin metninin son cümlesinde ‘Namusum ve şerefim üzerine ant içerim’ denir. Bunu da kanunlar, yasalar çerçevesinde bağlılık ve tarafsızlık ilkesi için söylerler. 657 sayılı devlet memurları kanunun 7.maddesinin yenilenmiş haliyle şöyle der. Devlet memurları, siyasi partilere üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar. Görevlerini yerine getirirken, dil, din, ırk, düşünce veya felsefi inanç, mezhep ayırımını yapamazlar. Hiçbir şekilde, siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda veya eylemde bulunamazlar, eylemlere katılamazlar.” 

 

BUNLAR İKTİDAR PARTİSİNİN RESMİ ÜYESİ GİBİ DAVRANIYORLAR

 

Bu öğretmenlerin kanun ve yasa tanımadığını kaydeden Öztürk “Bunlar iktidar partisinin resmi üyesi gibi davranıyorlar. Eyleme katılıp ne koparırız derdi ile hareket ediyorlar. Tarafsızlık ve güvenirlik ilkesini çiğniyorlar. İşine geldiğinde yasalardan yararlanıyorlar, işine gelmediğinde kanunları tanımıyorlar. Nasıl olsa üç dört gün sonra unutulur diye düşünüp siyasi parti üyesi gibi davranıyorlar. Bu ülkede adalet herkese lazım olacak. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Devletin kurumlarına tarafsız olması gerekenler siyasi parti üyesi gibi davranamazlar. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak asla buna izin vermeyeceğiz. Şunu herkes bilsin ki biz kanun tanımazlardan hesap soracağız.”diye konuştu.

 

KANUN TANIMAMAZLIK

 

Kamuoyunun gözü önünde yapılan bu kanun tanımazlığa İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın başta olmak üzere gerekli yetkililerin sessiz kalmasını anlamadığını vurgulayan İlçe Başkanı Öztürk, “Korktukları bir yerler varsa unutmasınlar ki bizler her zaman doğrunun namuslunun ve dürüst insanların yanındayız. Yetkililer bunlara göz yumarak adaleti yok ederek neyi hedefliyor. Basının önünde, herkesin gözü önünde yaşanan bu olaylara kayıtsız kalmak görev anlayışının neresinde yer alıyor. Bu kanun tanımazlık karşısında milletin sessiz kalacağını mı düşünüyorsunuz. Haksızlığa karşı yapılacak eylemlerin oluşacak infiallerin sorumlusu kim olacaktır.” diye konuştu.

 

DAVA AÇACAĞIZ

 

Öğretmenlere yönelik tepkisini düzenlediği basın toplantısında gösteren CHP İlçe Başkanı Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kamuoyunun gözü önünde yaşanan bu kanun tanımazlığın takipçisi olacağız. Bunu bize muhalif olduğunuz için değil, kanunları tanımadığınız için, tarafsızlığınızı yitirdiğiniz için, toplumun değer yargılarını, ahlakı adaleti ayaklar altına aldığınız için yapacağız. Çerkezköy İlçe yönetimi olarak bu olayın peşini asla bırakmayacağız. Yarın avukatlarımız ile birlikte Cumhuriyet Başsavcımız’a idari soruşturma açılması için dilekçemizi vereceğiz ve bu olayın takipçisi olacağız.” dedi.

 

Gökhan TEKER