O, Kapaklı'nın tek kadın aday adayı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın kızı Arzu Mandalı Sucu CHP'den Tekirdağ Milletvekili Aday Adaylığı sonrası bir tanıtım toplantısı düzenledi. Baba Mandalı'nın da

SİYASET 24.02.2015 19:03:00 0
O, Kapaklı

Genel seçimlere 4 aydan az bir süre kala Tekirdağ’da milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan isimlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bunlardan biri de Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın kızı Arzu Mandalı Sucu oldu. Cumhuriyet Halk Partisi’nden Tekirdağ Milletvekili aday adaylığını açıklayan Arzu Mandalı Sucu, önceki gün düzenlediği tanıtım toplantısında partililerden yapılacak ön seçim için destek istedi.  

 

Arzu Mandalı Sucu, Kapaklı halkının da desteği ile Kapaklı'dan Ankara’ya köprü kuracağını ifade etti.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

CHP’den Tekirdağ Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Arzu Mandalı Sucu’nun tanıtım programına Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Şerafetdin Terzi, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP’li Kapaklı ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileri ile yüzlerce partili katıldı.

 

TÜM ADAYLARA BAŞARILAR DİLEDİ

 

Tanıtım programının açılış konuşmasını CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin gerçekleştirdi. Kapaklı’da ilkleri gerçekleştirdiklerinin altını çizen Kenan Seçkin, Arzu Mandalı Sucu’nun tanıtım programına katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti ve yapılacak ön seçimde tüm milletvekili aday adaylarına başarılar diledi.

 

TAKIM ÇALIŞMASI YAPTIK

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise programda yaptığı konuşmada “Konu insanın evladı olunca duygulanmamak elde değil” dedi. Çerkezköy’ün genç Belediye Başkanı Vahap Akay’a da katılımından dolayı teşekkür eden Başkan Mandalı, “Vahap kardeşimle yerel seçimler öncesinde birlikte çalıştık. Takım çalışması ile Kapaklı ve Çerkezköy Belediyesi’ni CHP’ye kazandırdık. Şimdi yine birlikte hareket etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

MANDALI AİLESİNDEN BAŞKA MEDENİ CESARETİ OLAN YOK MU?

 

Konuşmasında başta Kapaklı olmak üzere bölgedeki tüm gençlere sitemde bulunan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Burada Mandalı ailesinden başka medeni cesareti olan kardeşlerimizin olmadığını görüyorum. Sonra diyorlar ki ‘Hep Mandalı’lar geliyor.’ Kızım büyük bir yüreklilik göstererek aday adaylığını açıkladı. CHP’ye gönül vermiş gençlerden de aynısını bekliyorum. Onlar da siyasete girsinler, siyasetten uzak durmasınlar” açıklamalarında bulundu.

 

BİR DAHA SANDIK YÜZÜ GÖREMEZSİNİZ

 

İrfan Mandalı’nın kızı olarak Milletvekilliği Aday Adayı olmanın büyük cesaret istediğine vurgu yapan Başkan Mandalı, “Eğer Kapaklı’da olduğu gibi Ankara’da da ayağımız sağlam olsun istiyorsak, güçlü bir hükümet istiyorsak, CHP’yi iktidar, Kılıçdaroğlu’nu da Başbakan yapmamız gerekiyor. Eğer CHP iktidar olamazsa, ülke bir daha sandık yüzü göremezsiniz. Başkanlık sistemi gelir, tepedeki ne derse o olur. Bu nedenle çok çalışıp CHP’yi iktidar yapmalıyız” dedi.

 

KAPAKLI’NIN BİR TANE ADAY ADAYI VAR

 

CHP’li Tekirdağ Milletvekilleri Aday Adaylarından yalnızca kızı Arzu Mandalı Sucu’nun Kapaklı’nın aday adayı olduğunu söyleyen İrfan Mandalı, “Yapılacak ön seçimde en az 3 en fazla 5 isme oy verebileceksiniz. Birinci tercihiniz Arzu Mandalı Sucu olacak. Diğer 4 tercihte de sizlere en yakın hissettiklerinizi seçeceksiniz. Benim kızımdan başka bir adres göstermem doğru olmaz. Tekirdağ genelinde çok aday var fakat Kapaklı’nın bir tane aday adayı var. Bu nedenle Kapaklı halkında ricam, vekil adayına sahip çıksınlar” diye konuştu.

 

EŞEKTEN DÜŞMÜŞÜN HALİNDEN SADECE EŞEKTEN DÜŞMÜŞ ANLIYOR

 

İrfan Mandalı’nın ardından katılımcıların büyük alkışları ile kürsüye çıkan CHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Arzu Mandalı Sucu, kısaca özgeçmişinden bahsetti.  Geçmiş yıllarda ailece çok kötü olaylar yaşadıklarını kaydeden Arzu Mandalı Sucu, “Anladım ki eşekten düşmüşün halinden sadece eşekten düşmüş anlıyor. Bu işlerin susmakla olmayacağını anladım. Ben de bu olaylar nedeniyle babamın mensubu olduğu DSP Genel Merkezi’ne giderek Genel Başkan Masum Türker’le görüştüm. Aslında amacım Türker’le kavga etmekti. Ancak Türker bana, ‘baban için sürdürdüğün kavganı memleket için de sürdüreceksen seni partide görmek istiyorum’ dedi. Ben de partiye katıldım ve ilk olağan kongrede Parti Meclisi Üyesi oldum. 2011 Genel Seçimlerinde DSP’den 1. Sıra Tekirdağ Milletvekili Adayı oldum. Bu vesileyle insanlara ulaşma fırsatı buldum” ifadelerini kullandı.

 

NEDEN Mİ CHP

 

Ülkede genç ve kadın siyasetçilerin kolay yetişmediğine dikkat çeken Arzu Mandalı Sucu, “Ben çok şanslıyım ki bu topraklarda doğdum. Trakya’da kadın erkek ayrımı yok. Herkes eşit şartlarda yaşıyor. Siyasette de erkeklerle eşit şartlarda yarışabilmek için daha yürekli ve daha güçlü olmam gerekiyor. Ben bu gücü yüreğimde hissediyorum” dedi. Birçok kişinin kendisine “Neden CHP” diye sorduğunu söyleyen Arzu Mandalı Sucu, “CHP Atatürk’ün kurduğu parti. Ben stajımı tamamladım. CHP’de düşündüklerimi korkmadan, elimi masaya vurarak konuşabileceğime inandığım için CHP’yi seçtim” açıklamalarında bulundu.

 

ARTIK ALTERNATİFİNİZ VAR

 

Kapaklı’nın tek kadın ve tek genç milletvekili aday adayının kendisi olduğuna dikkat çeken Arzu Mandalı Sucu, “Memleketiniz, mezhebiniz ne olursa olsun, artık alternatifiniz var. Ben sizin vicdanınızın özgür sesiyim. Hiçbir şeye bulaşmadım ve bu nedenle beni geri çekecek hiçbir şey yok. CHP çatısı altında, hiç kimseden çekinmeden, sizlerin menfaatine olan her şeyi masaya yumruğumu vura vura söyler ve yaptırırım” dedi.

 

KADINLARIMIZA DESTEK OLALIM

 

Kapaklı’daki tüm CHP’lilerin kendisini destekleyeceğinden emin olduğunu kaydeden Sucu, “Bugün burada sizlere seslenmenin gururunu da yaşıyorum. İnşallah sizlerin de desteği ile Kapaklı'dan Ankara’ya köprü kuracak ve sizi en iyi şekilde temsil edeceğim. İnşallah bu kalabalık diğer genç arkadaşlarıma, kadın arkadaşlarıma da cesaret verecek. Kadınlarımıza destek olalım. Çünkü “Kadın öğrenirse çocuklar, çocuk öğrenirse ülke ayağa kalkar” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ