İşçilerden 'Kiralık işçi' uygulamasına tepki

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi, Kıdem Tazminatı'nın fona devredilme girişimlerine ve özel istihdam bürolarına işçi kiralama yetkisi verilmesi konularına, 2 bine yakın sendikalının katÄ?

GÜNDEM 22.02.2015 19:10:00 0
İşçilerden

MÜZAKEREYE BİLE YANAŞMADIK

Mitingin açılış konuşmasını Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak yaptı. Büyükkucak, “Bugün yalnızca Çerkezköy’de değil, Türkiye’nin birçok noktasında sizlerin ananızın sütü gibi helal olan Kıdem Tazminatı hakkınızı korumak için bu eylemleri yapma kararı aldık. Buradan sermayeye ve hükümete sesleniyorum. Neden Kıdem Tazminatı ile oynuyorsunuz? Bunu kabul etmeyeceğimizi sizlere defalarca bildirdik. Öyleki bu konuda müzakereye bile yanaşmadık. Meydanlarda grev yaparak bu durumu protesto edeceğimizi de söylemiştik” dedi.

TÜRK-İŞ SİZLERLE BÜYÜK

Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran alabalığa seslenen Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, “Sizler burada sesinizi bir kez daha haykıracaksınız. Kıdem Tazminatına dokunan eller kırılacak ve yanacaktır. Küresel sermayeye karşı tavrınızı koymalısınız. Türk-İş sizlerle büyüktür.”diye konuştu.

Eylemde konuşan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak ise, Ülke ve çalışanlar bugün yeni bir yol ayırımında. Sermaye kesimi hükümet eliyle işçilere karşı yeni saldırı hazırlığında. Özel İstihdam Büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulması için hazırlanan tasarı ilgili komisyonda kabul edildi. Meclis’te görüşülmeye başlanacak. Aynı şekilde evden çalışma, uzaktan çalışma gibi uygulamalar da yeniden düzenleniyor. Amaç sendikasız, örgütsüz, güvencesiz sömürü düzenini pekiştirmek.”ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ