Tekirdağ Oda ve Borsa 'istişare' toplantısı yapıldı

Tekirdağ'da Ticaret Sanayi Odası ve Ticaret Borsası işbirliği ile 'İstişare' toplantısı düzenlendi. İstişare toplantısına il genelindeki tüm ticaret ve sanayi odası başkanları ve y?

GÜNDEM 20.02.2015 19:06:00 0
Tekirdağ Oda ve Borsa

Tekirdağ'da bulunan oda ve borsaların katılımıyla Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde "Tekirdağ Oda / Borsa Müşterek Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya, Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Tekirdağ TSO Meclis Başkanı Mustafa Özden, Sayman Üye Taner Karaoğlu, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Göksel Karaevli, Cemil Koçaş, Tekirdağ İl Kadın Girişimciler Başkanı Beste Emre Güngör, Genel Sekreter İrfan Ekici, Tekirdağ Oda/Borsalarının Akademik Danışmanı Prof. Dr. Rasim Yılmaz, Tekirdağ Oda/Borsa Meclis ve Yönetim Kurulu başkanları, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Genel Sekreterler katılım gösterdiler.

 

 

2015 YILININ İLK TOPLANTISI

Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün’ün açılış konuşmalarının ardından, Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay bir konuşma gerçekleştirdi. Günay, “Tekirdağ Oda ve Borsalarımızın değerli Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerimiz, Tekirdağ İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanlarımız ve Oda ve Borsalarımızın Genel Sekreterleri,Sizleri şahsım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına saygıyla selamlıyor, hoş geldiniz diyorum. 5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu gereğince, Tekirdağ İli ve İlçelerindeki Oda ve Borsa temsilcilerinin katılımları ile 2015 yılının ilk toplantısını Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapmanın mutluluğunu yaşıyor, Çorlu TSO Meclis Başkanımıza ve Yönetim Kurulu Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.

Günay daha sonra toplantının amacından bahsederek, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 81 ile Akademik Danışman ataması projesi kapsamında Tekirdağ’daki Oda ve Borsalarımızın Akademik Danışmanı olan Sayın  Prof. Dr. Rasim Yılmaz Bey Tekirdağ İl ve İlçelerine dair ekonomik verileri ve araştırmalarını sizlerle paylaşacaktır.”açıklamasını yaptı.

 

 

ÜYELERİMİZİ TEMSİL EDERKEN ONLARIN DERTLERİ İLE DERTLENİRİZ

Tekirdağ’daki Oda-Borsalar olarak, bölgedeki iş dünyasının temsilcileri olduklarını söyleyen Günay şöyle devam etti: “Üyelerimizi temsil ederken onların dertleriyle dertleniriz. Sorunlarını yetkili makamlara ulaştırmak ve sorunlarının çözümüne yardımcı olmak için çalışan ve bunun en temel görevimiz olduğu bilincini taşımaktayız. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin çatısı altındaki Oda-Borsalar olarak her zaman üyelerimize, ülkemize hizmet etme aşkıyla çalışıyoruz. Çalışırken de, hizmet ederken de birlik ve beraberliğimizden ödün vermiyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki, birlik olmadan rahmet olmaz.”

Konuşmasında Oda Başkanları’na seslenen Günay,”Toplantımızın amacı, Tekirdağ’daki oda ve borsalarımızın sorunları, istek, arzu, görüş ve önerilerini dinlemek ve gerekli mercilere iletmek olduğunu belirtmek isterim. Aynı zamanda üyelerimizin yaşamış olduğu yasa ve yönetmeliklerden kaynaklanan sorunlar ve istekler varsa bunları da belirleyip çözüm önerileri için gerekli adımları hep birlikte atmalıyız.”dedi.

TOPLANTININ FAYDALI OLACAĞINA İNANIYORUM

Günay sözlerini şöyle tamamladı: “Bizler, ilimizdeki tüm Oda-Borsalar olarak bölgemizin daha ileriye gitmesi için, daha çok kalkınması için, daha çok üretip, daha çok ihracat yapıp, daha çok istihdam sağlaması için birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında ülkemizin ortak hedeflerine ulaşması için üzerimize düşeni yapacağız. Toplantımızın ilimiz adına faydalı olacağına inanıyor ve bu kapsamda bu toplantıya katıldığınız için sizlere teşekkür ediyor, saygıyla selamlıyorum.” 

Marmara Haber