Soğuk hava balık fiyatlarını etkiledi

Soğuk ve kar yağışı nedeniyle balıkçıların birçoğu denize açılamadı. Bu da balık fiyatlarına yansıdı. Balık fiyatlarının 2 ila 5 TL arasında değişen fiyatlarda yükseldiğini beli

GÜNDEM 19.02.2015 18:51:00 0
Soğuk hava balık fiyatlarını etkiledi

SOĞUK HAVA BALIK FİYATLARINI ETKİLEDİ

Çerkezköy Balık Pazarı’nda  balıkçılık yapan Yaşar Balıkçılık’ın çalışanlarından Emin Ayaş “Son bir haftadır bölgemizde aşırı soğuk ve kar yağışı nedeniyle bir çok balıkçı teknesi denize açılamadı. Balığa çıkanlar ise yeterli miktarda bol balık tutamayınca fiyatlar geçen haftaya göre biraz artış gösterdi. Fiyatların artması satışlarımızı da büyük ölçüde etkiledi.”diye konuştu.

AŞIRI SOĞUK VE KAR YAĞIŞINA RAĞMEN GÜNLÜK TAZE BALIK SATIŞI YAPIYORUZ

Karadeniz Balıkçılık sahiplerinden Volkan Biber ise, “Son günlerde çetin geçen kış şartları geçimini balıktan sağlayan balıkçıları olumsuz yönde etkiledi. Nedeni ise bu aşırı soğuk ve yağışlı havalarda bir çok tekne denize açılamadı. Ancak tek tük denize açılan teknelerde birkaç saat içinde ne tutabildiyseler onunla yetindiler. Balıkçılar, denizinde aşırı dalgalı oluşu nedeniyle apar topar dönmek zorunda kalıyor. Az miktarda tutulan balık da haliyle fiyatların yükselmesine neden oldu. Az da olsa tezgahlarımızda günlük taze balık bulunduruyoruz.”dedi.

Yinede balık fiyatlarının aşırı olmadığını söyleyen Biber, “Şu anda balık fiyatları yüksek gibi gelebilir ama inanın geçen haftaya göre fiyatlarda çok büyük bir yükselme olmadı. Bazı balık cinslerinin fiyatları geçen haftaki fiyatlardan satışı yapılmakta. Çinekop ve barbun, çupra fiyatları kilogramda beş lira fark etti. Karadeniz hamsi geçen hafta 10 TL idi bu hafta, hava koşullarının olumsuz olmasına rağmen 12 TL’den satılıyor.”diye konuştu.

HAVALARIN İYİLEŞMESİYLE BALIK BOLLAŞAÇAK

Çerkezköylü balıkçılar havaların önümüzdeki günlerde biraz ısınma göstermesiyle birlikte balığın bollaşacağını ümit ettiklerini bununda fiyatlara yansıyacağını belirtirken balıkçılar,“Havaların biraz iyileşme göstermesi durumunda önümüzdeki günlerde balık fiyatları şu anki fiyatın altına düşeceğine inanıyoruz. Çünkü bu sezon tahminimizin üzerinde balık bolluğu var.”dediler.

Haber/Seyit SÜREN