Vergi vatandaşlık görevidir

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, pazartesi günü '26. Vergi Haftası'nın kutlanmaya başlayacağını bildirdi

GÜNDEM 18.02.2015 20:49:00 0
Vergi vatandaşlık görevidir

Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vergiye gönüllü uyumun sağlanması amacıyla, 1990 yılından bu yana kutlanmakta olan 26.Vergi Haftası bu yıl 23 Şubat 1 Mart 2015 tarihleri arasında ülke genelinde ve Tekirdağ’da yapılacak çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, pazartesi günü başlayacak olan Vergi Haftası ile ilgili olarak bir duyuru yaptı.

KAMU HİZMETLERİ’NDE  VERGİ GELİRLERİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTA

Vergi Dairesi Başkanı Karayel, duyurusunda, “Vatandaşlarımıza verilecek olan tüm kamu hizmetlerinin, en hızlı, en etkin ve en verimli şekilde yürütülebilmesi için, gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirleri büyük önem taşımaktadır. Vergi, yalnızca kamu giderlerini finanse eden bir kaynak değil, aynı zamanda ekonomik büyümeyi teşvik eden, istihdamı, sanayileşmeyi özendiren, haksız rekabeti önleyen, sosyal adaleti düzenleyen, tasarrufları ve sermaye birikimini sağlayan en önemli araçlardan biridir.”açıklamasını yaptı.

Köklü bir vergi bilincinin ve vergiye gönüllü uyumun oluşturulamadığı bir toplumda yeterli düzeyde vergi toplanamayacağını vurgulayan Karayel şöyle devam etti: “Vergi Haftası etkinlikleri ile vatandaşlarımızda vergi bilincinin oluşturulması, vergiye gönüllü uyumun sağlanması, idare - mükellef arasında güven ortamının sağlanması ve verimli bilgi akışının gerçekleştirilmesi suretiyle değişimin sürekli hale getirilmesi hedeflenmektedir.”

VATANDAŞLIK GÖREVİ

 Vergi haftasının amacını anlatan Abdulkayyum Karayel, “Vergi Haftasında bir taraftan geleceğimizin vergi konusunda bilinçli ve kararlı mükellefleri olacak çocuklarımıza ve gençlerimize Vergi ve Gelir İdaresi tanıtılırken, diğer taraftan mükelleflerimiz ve vatandaşlarımızla çeşitli platformlarda bir araya gelerek etkili bir iletişim ortamının sağlanmasına çalışılacaktır. Vatandaşlarımıza vergi vermenin bir ödev, bir zorunluluk ama bunların hepsinin ötesinde bir vatandaşlık görevi olduğu hatırlatılacaktır.”diye konuştu.

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK KOYULACAK

Bu kapsamda, 23 Şubat 2015 tarihinde Atatürk Anıtı’na çelenk konulacağını hatırlatan Karayel, daha sonra Valilik Makamının ve Belediye Başkanlığı’nın ziyaret edileceğini söyledi. Karayel, Vergi Haftası dolayısı ile ilk ve orta öğretim okullarında konferans verileceği, yarışmalar düzenleneceğini, halkın yoğun olduğu cadde ve meydanlara vergi konulu afişler asılacağını, meslek odaları ile sivil toplum örgütleri, basın yayın kuruluşları ve mükellefler ziyaret edilerek vergi haftasının önemi ile yapılacak etkinlikler hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi planlandığını söyledi.

 “Hedefimiz; etkin idare, mutlu mükellef, güçlü bir Türkiye.”diyen Karayel, “Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın, mükelleflerimizin, çocuklarımızın, gençlerimizin ve çalışanlarımızın Vergi Haftasını kutlar; sağlıklı günler temenni ederim.”şeklinde açıklamasını tamamladı.