Öğretmen ve veliler kan bağışında bulundu

Çerkezköy Gazi Osman Paşa Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu ile Çorlu Kızılay Kan Bağışı Merkezi kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kan bağışı kampanyasına ö

GÜNDEM 18.02.2015 20:47:00 0
Öğretmen ve veliler kan bağışında bulundu

BİR KAN ÜÇ HAYAT KURTARIYOR

Çorlu Kızılay Kan Bağışı Merkezi Turan Yavuz ve dört hemşireden oluşan ekip dün saat 09.00-17.30’den itibaren Gazi Osman Paşa Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu’nda kan bağışı kampanyası kapsamında çalışmalarına başladı. Çorlu Kızılay Kan Bağışı Merkezi yetkilileri “Türk Kızılayı olarak öğrencilerimiz ve velilerimizin desteği ile 2014-2015 eğitim döneminde kan bağışlayarak binlerce hayat kurtarmak ve ileride çocuklarımızın kan bağışını bir davranış şekline dönüştürebilmesini sağlamak amacıyla tüm okullarımızda kampanyalar düzenlemeye ve bilinçlendirme eğitimlerine devam ediyoruz. 18-65 yaş arasındaki sağlıklı her birey kan bağışlayarak tanımadığı insanların hayatlarını kurtarabilmektedir. Türk Kızılay’ı gezici kan bağış ekiplerinde görev yapan hekimler tarafından gelen tüm gönüllü başvurular değerlendirerek kan bağışına uygun olup olmadığınız kontrol edilmekte ve bağışladınız kanlar gerekli testlerden geçirildikten sonra ilçe bulunan hastanelerde tedavi gören ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Bağışladınız bir ünite kandan üç ayrı ürün elde edilmekte ve üç ayrı hastaya kullanılmaktadır” diye kan bağışının önemini anlattı.

SOSYAL SORUMLULUK PROJEMİZ

Gazi Osman Paşa Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu Müdürü Önder Ayaz,  okul olarak sosyal sorumluluk kapsamında toplum hizmeti olarak bu çalışmayı yaptıklarını kaydetti. Kampanyaya katılan velilere ve öğretmenlere teşekkür eden Müdür Ayaz, “Velilerimiz, eğitimcilerimiz toplum hizmeti olarak bu çalışmaya destek verdiler. Bölgede hava muhalefeti olmasına rağmen duyarlılığını göstermiştir. Hepsine okul yönetimi olarak teşekkür ediyoruz” dedi.