Kadıköy'den Tekirdağ Yetiştirme Yurdu'na fidan geldi

Hüseyin Gülsen, yetiştirme yurdunda yetişti, şimdi Kadıköy'de terzilik yapıyor. Büyüdüğü yeri unutmayan Hüseyin Gülsen, Tekirdağ Yetiştirme Yurdu Pilav Günü'nü organize ettiği gi

GÜNDEM 18.02.2015 20:29:00 0
Kadıköy

YETİMLERİN AĞAÇLARI KADIKÖY’DEN GELDİ

Kendisi de çocuk yurdunda yetişen Hüseyin Gülsen, uzun yıllardır Kadıköy’de terzilik mesleğini sürdürüyor. Yurt günlerini hiç unutmayan Gülsen, kimsesiz çocuklar için girişimlerde bulunmayı da ihmal etmiyor. Terzi Hüseyin Gülsen, “Yetiştiğim Çocuk yurdunu nasıl unuturum. Her zaman ziyaret ediyorum. Oradaki kardeşlerimizin yavrularımızın yanında olmaya gayret ediyorum. Onlar hepimizin evlatları, tüm kurum ve kuruluşların, devlet korumasındaki çocuklarla ilgilenme ve alakadar olma konusunda hassasiyet göstermeleri gerekiyor.”diyor.

PİLAV GÜNÜ’NÜ ORGANİZE EDİYOR

Geleneksel hale gelen “Tekirdağ Yetiştirme Yurdu Pilav Günü” organizasyonu komite başkanlığı da yapan Hüseyin Gülsen, İstanbul’da birçok hayırsever işadamının yardımlarının da Tekirdağ’a ulaştırılmasına aracı oluyor. 2015 yılının mart ayında Tekirdağ-Malkara yolu üzerinde oluşturulacak olan Yetiştirme Yurdu Ormanı için de tüm hazırlıklarının tamamlandığı müjdesini veren Hüseyin Amca, son olarak Kadıköy Belediyesi’nden yüzün üzerinde yetişkin fidan desteği aldı.

KADIKÖY BELEDİYESİ FİDAN VERDİ

Kadıköy Belediyesine ait bir kamyon ile Tekirdağ’a getirilen fidanlar devlet koruması altındaki çocuklar için izci kampı olarak düzenlenen eski Köy Hizmetleri kamp alanına dikilecek. Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı, Barbaros’ta bulunan izcilik ve çeşitli faaliyetlerin yapıldığı kamp alanının Kadıköy Belediyesi’nden temin edilen, 100’ün üzerinde fidanla ağaçlandırılacağı bildirildi.  Kadıköy’den gelen fidanların ıhlamur, palmiye ve çeşitli meyve ağaçlarından oluştuğu belirtildi.

Marmara Haber