Nihat Doğan'a bir tokat da Çerkezköy'den

Vahşi cinayete kurban giden Özgecan Aslan ile ilgili sosyal medya üzerinden yazdığı mesajlarla bir anda Türkiye'nin hedefi haline gelen türkücü Nihat Doğan'a tepkiler çığ gibi büyüyor

GÜNDEM 17.02.2015 13:12:00 0
Nihat Doğan

Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için attığı twitter nedeniyle türkücü Nihat Doğan’a ülke genelinde tepkiler çığ gibi büyüyor. Doğan’a bir tepki de Çerkezköy’den yayın yapan Radyo Haber’den geldi. Radyo Haber yönetimi gerek Özgecan Aslan’ın ailesinden gerekse tüm Türk Milleti’nden özür dileyinceye kadar Nihat Doğan’ın hiçbir şarkısını radyoda çalmama kararı aldı.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Sanatçı Nihat Doğan, attığı tweet sonrasında ilk olarak Acun Ilıcalı’nın TV8 ekranlarında yayınlanacak olan Survivor All Star kadrosundan çıkarıldı. Sıkı bir Galatasaray taraftarı olduğu bilinen Doğan’a tuttuğu takım dahi sırt çevirdi. 5 yıllık menajeri Yavuz Yıldırım da sanatçı ile yollarını ayırdı. İzmir Barosu üyesi kadın avukatlar sanatçı hakkında, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

NİHAT DOĞAN’IN ARŞİVİNİ SİLDİ

Türkücü Nihat Doğan’a bir tepki de Çerkezköy’den yayın yapan Radyo Haber’den geldi. Radyo Haber Genel Yayın Koordinatörü Sevay Kardeş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizi derinden sarsan Özgecan Aslan cinayetinin ardından, ünlü türkücü Nihat Doğan’ın kendi hesabından paylaştığı tweet, tüm halkımız gibi Radyo Haber ailesi olarak bizleri de derinden üzdü. Bu nedenle sanatçının Radyomuzda bulunan tüm arşivini sildik. Gerek Özgecan Aslan’ın ailesinden gerekse tüm Türk Milleti’nden özür dileyinceye kadar Nihat Doğan’ın hiçbir şarkısına radyomuzda yer vermeyeceğiz.”

Radyo Haber Genel Yayın Koordinatörü Sevay Kardeş, açıklamasının ardından Nihat Doğan’a ait tüm arşivi önce yayın sisteminden daha sonrada bilgisayarın geri dönüşüm kutusundan tamamen sildi. 

Haber / Ahmet KARDEŞ