CHP'li kadınlar Sevgililer Günü'nü anlattı

CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları İlçe Teşkilatı'nda 14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutladı.

GÜNDEM 14.02.2015 18:46:00 0
CHP

CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kollarının kendi  arasında CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda kutladığı 14 Şubat Sevgililer gününde, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve Kadın Kolları üyeleri, CHP Belediye Meclisi Üyesi Ayfer Dönmez, CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden Hilmiye Terzi, Gülten Altay,Naime Pehlivan, Nursu Çakır, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın eşi Gülhis Akay hazır bulundu.

SEVGİLİLER GÜNÜ ANTİK ÇAĞARA KADAR DAYANIYOR 

CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca yaptığı açıklamada, “Şubat ayının aşk ile ilişkilendirilmesi antik çağlara kadar uzanmaktadır. O yıllarda Yunanistan’da ocak ayı ile şubat  Antik Roma'da ise 15 Şubat bereket tanrısı Lupercus'un onuruna Lupercalia olarak kutlanırdı. Bu özel günde din adamları tanrıya keçi kurban ederlermiş ve ardından kafalarının üzerlerine koydukları kurban derisi ile Roma sokaklarında koşturarak gördükleri herkese dokunurlarmış. Bu sırada genç kızlar gönüllü olarak ileri atılırlar ve bereket tanrısının dokunuşundan paylarını almaya çalışırlarmış. O dönemde bu dokunuşların insanlar doğurganlıktaki bereketi arttırdığına inanırlarmış. Bu bayramın arifesinde yani 14 Şubat'ta ise genç kız ve erkeklerin isimleri kuraya yazılır ve bayram süresince çift olmaları sağlanırmış. Daha sonraki yıllarda da her yıl birçok ülkede 14 Şubat olarak kutlanmaya başlanmıştır.”dedi.

SEVENLERİN VE SEVİLENLERİN SEVGİSİNİ ANLATMANIN EN GÜZEL GÜNÜ

Alaca sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu özel günü pek çok çift aşklarını alevlendirebilecekleri ve ayrı bir önemi olan bir gün gözüyle bakıyorlar ve bir birlerine olan sevgi ve saygılarını da bir birlerine çeşitli hediyeler alarak gösteriyorlar. Bizde bu günü anlamlı kılmak için CHP İlçe Kadın Kolları olarak bir araya geldik ve kendi aramızda bir etkinlik düzenledik. Bu gün 14 Şubat Sevgililer Günü. Tüm sevenleri tatlı bir heyecan sardı. 14 Şubat Sevgililer Günü sevenlerin ve sevilenlerin sevgisini anlatmanın en güzel günlerinden biridir. Bu nedenle tüm seven ve sevilenlerin 14 Şubat Sevgililer Günü’nü CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları olarak kutluyor Allah sevenleri ayırmasın diyorum.”   

14 ŞUBAT İNSANLARIN BİR BİRİNE SEVGİSİNİ ANLATMANIN EN ÖNEMLİ GÜNLERİNDEN

CHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Ayfer Dönmez de “Bu gün İlçe Kadın Kollarımızın düzenlemiş olduğu bu anlamlı  ve güzel günde onlarla birlikte olmaktan mutluyum14 Şubat Sevgililer Günü insanların bir birine olan sevgisini anlatmanın en güzel ve anlamlı günüdür. Bu nedenle yalnız insanlar böyle anlamlı güzel günlerde değil her zaman bir birlerine saygılı olmalı ve sevgilerini göstermelidir. Ne var ki 14 Şubat’ın bu yönde ayrı bir özelliği bulunuyor.Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi uzun yıllardan bu yana ülkemizde de 14 Şubat Sevgililer günü heyecanla kutlanmaktadır.Tüm seven ve sevilenlerin 14 Şubat Sevgililer Gününü kutluyor sağlık ve mutluluklar diliyorum.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN