Beslenme Dostu Okul'a sertifikası verildi

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan anlaşma ile uygulamaya koyulan 'Beslenme Dostu Okul Projesi' kapsamında Kapaklı Anaokulu'na düzenlenen törenle sertifika veril

GÜNDEM 13.02.2015 19:07:00 0
Beslenme Dostu Okul

Kapaklı Anaokulu, Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 21 Ocak 2010 tarihinde imzalanan ‘Beslenme Dostu Okul Projesi’ kapsamında sertifika almaya hak kazandı. Kapaklı Anaokulu’na sertifikası, dün saat 10.00’da düzenlenen programla İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz tarafından takdim edildi.

ÇOCUKLAR OKUL ÖNCESİNDE ŞEKİLLENİR

Kapaklı Anaokulu’nda düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Belediye Başkan Vekili Erol Özkan, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Sağlık Müdürü ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Pakize Özgür Ünlü, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Sağlık Müdürü Pakize Özgür Ünlü, “Çocuklar okul öncesinde şekillenir. Yetişkin çağında etkili olan olumlu davranışları bu dönemde edinir. Küçük yaştan itibaren sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam alışkanlığını edinmelilerdir” dedi.

 

 

OKULLAR 40 KRİTERDE DEĞERLENDİRİLİYOR

21 Ocak 2010’da Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 21 Ocak 2010 tarihinde imzalanan ‘Beslenme Dostu Okul Projesi’ protokolü ile Beslenme Dostu Okul Projesi’ne başlanıldığını anımsatan Ünlü, “Avrupa’da bu proje 17 yıl önce başlatıldı. Okullar 40 kriterde değerlendirilir. Tüm kriterlerden geçen okullarımız Beslenme Dostu Okul Sertifikası alırlar. Bu sertifika 3 yıl geçerlidir. Kapaklı Anaokulu da bir ilki gerçekleştirerek bu sertifikayı almaya hak kazanmıştır. Kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

 

DİĞER OKULLARIMIZA DA ÖRNEK OLSUN

İlçe Sağlık Müdürü Pakize Özgür Ünlü’nün konuşmasının ardından İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, ‘Beslenme Dostu Okul Sertifikası’nı Kapaklı Anaokulu Müdürü Sevinç Ayan’a takdim etti. Projenin Türkiye’de 5 yıl önce başladığına dikkat çeken Kaymakam Gürbüz, “Kapaklı Anaokulumuzu tebrik ediyor, bu başarının diğer okullarımıza da örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

 

ZİNDE BİR VÜCUT, ZİNDE BİR AKIL DEMEKTİR

“Çocuklar bizim geleceğimizdir” diyerek konuşmasını sürdüren Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Onlar için mücadele ediyoruz. Bu yaşlar onların gelişimi için oldukça önemlidir. Zinde bir vücut, zinde bir akıl demektir. Doğru düşünen bir gençlik demektir. Bakanlığımızın bir de Okul Sütü projesi var. Türkiye’de kişi başı süt tüketimi yıllık 25 litre civarındadır. Avrupa’da ise bu rakam 100’ü geçmektedir. Biz neredeyse 15 günde 1 litre süt tüketiyoruz. Bu çok düşük bir rakam. Çocukların gelişmesi için kalsiyum gereklidir. Bu da sütün içinde mevcuttur. Çocuklarımıza süt tüketimi ve doğru beslenme alışkanlığı kazandırmalıyız. Onları fast food tarzı yiyeceklerden uzak tutmalıyız” açıklamasını yaptı.  

MİNİKLERE SÜT DAĞITTILAR

Kaymakam Gürbüz’den sonra konuşan Okul Müdürü Sevinç Ayan ise okul olarak Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazanmış oldukları için onur duyduğunu belirtti. Program minik öğrencilerin doğru beslenme ve süt tüketimi konusundaki gösterileri ile devam etti. Program sonunda protokol üyeleri tarafından miniklere okul sütü dağıtıldı. Program da bazı katılımcıların da okul sütü içmeleri dikkatlerden kaçmadı.

Haber / Ahmet KARDEŞ