Önce tedavi edildi sonra huzurevine götürüldü

Çerkezköy'de metruk bir evde yalnız başına yaşayan 78 yaşındaki Mehmet Ali Üstüntaş Belediye ekiplerince sahip çıkıldı. Evinden alınıp hastanede tedavi ettirilen yaşlı vatandaş daha sonra

GÜNDEM 13.02.2015 19:01:00 0
Önce tedavi edildi sonra huzurevine götürüldü

Çerkezköy Belediyesi, bir ihbar üzerine harekete geçerek yalnız yaşayan yaşlı bir vatandaşa sahip çıktı. İstasyon Mahallesi Alper Sokak No:28 adresinde bulunan metruk bir yapıdaki binada tek başına hayatta kalmaya çalışan 78 yaşındaki Mehmet Ali Üstüntaş, Çerkezköy Belediyesi tarafından tedavi ettirildikten sonra Çorlu Huzurevi’ne yatırıldı.

VATANDAŞLAR BELEDİYEYE BİLDİRDİ

 Çerkezköy Belediyesi’ne gelen yardım talebi üzerine harekete geçtiklerini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “İstasyon Mahallesi Alper Sokak No:28 adresinde yaşayan bir vatandaşımızın kimsesinin olmadığı, sağlıksız koşullarda yaşadığı ve ciddi sağlık sorunlarının bulunduğu ihbarı gelince Çerkezköy Belediyesi olarak hemen harekete geçtik. İlk önce Zabıta Müdürlüğümüz’e bağlı görevliler söz konusu adrese giderek yaşlı amcamızı buldular.”dedi.

TEDAVİSİ YAPTIRILDI

Yaşlı vatandaşı tek başına yaşadığı evden aldıktan sonra tedavisini yaptırdıklarını anlatan Başkan Vahap Akay, “Son derece sağlıksız koşullarda yaşayan Mehmet Ali Üstüntaş amcayı hemen Belediye görevlilerimiz alarak Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne götürüp, Hastane Yönetimi ile irtibata geçerek tedavi olmasını sağladı. Yaşlı amcanın hayatta kimsesinin olmadığını ve yalnız yaşadığını beyan etmesi üzerine kendisine kalacak sıcak bir yuva bulmak için bu kez harekete geçtik” açıklamasında bulundu.

YÜREK BURKAN BİR TABLO VARDI

Mehmet Ali Üstüntaş isimli yaşlı vatandaşın yaşadığı yerin sağlık ve hijyen koşullarından son derece uzak olduğunu ve ortada yürek burkan bir tablonun bulunduğunu kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ayrıca kendisinin sağlık sorunları vardı ve tedavinin ardından amcamızı yeniden yaşadığı barakaya götürmek doğru olmazdı ve buna vicdanımız razı olamazdı. Biz de bunun üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Tekirdağ’daki temsilcileri ile irtibata geçerek, yaşlı amcamızın durumunu bildirdik ve amcamıza sahip çıkılmasını istedik.”diye konuştu.

HUZUREVİ’NE TESLİM EDİLDİ

Akay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerin ardından yaşlı vatandaşa sıcak bir yuva bulunduğunu belirtirken, “Yaptığımız girişimlerin ve görüşmelerin ardından yaşlı amcamız için Çorlu Huzurevi’nde yer bulundu ve kendisini Belediye görevlilerimiz eşliğinde Çorlu Huzurevi’ne teslim ettik. İnşallah bundan sonraki kalan ömründe sıcak bir ortamda hayatına devam edecek” dedi.

Belediyeciliğin sadece yol, su, alt ve üst yapı olmadığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde insanlara doğumundan ölümüne kadar ki süreçte hizmet etmeyi, sorunlarını çözmeyi, ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedeflediklerini belirtti.

Haber / Gökhan TEKER