Akçay: Bu ne kepazeliktir?

Birkaç günden beri Tekirdağ merkezde içme suyundan kaynaklı hastanelere vatandaşların gittiği yönündeki haberler ve belediye başkanların savunmalarının ardından bir açıklamada Ak Parti İl Başkanı

GÜNDEM 11.02.2015 20:25:00 0
Akçay: Bu ne kepazeliktir?

Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesinde yetkililerin 2-8 Şubatta kentteki hastaneler ve Aile Sağlık Merkezleri’nde yaptıkları incelemede 549 kişinin bulantı, kusma ve ishal şikayetiyle başvuruda bulunduğu ve bu başvuruların içme suyundan kaynaklandığını öne süren Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay sert ifadelerle Belediye yönetimini eleştirdi.

İNSANIMIZIN CANI BU KADAR MI DEĞERSİZ

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Akçay yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde vuku bulan zehirlenme olayı ile alakalı süreci yakından takip ettik. Vatandaşlarımızdan da partimize bu konuyla ilgili çok sayıda başvuru oldu. Belediye ve TESKİ’nin açıklamalarını da inceledik. Klorlamanın bir süre yapılmadığından kaynaklanan bu sorun vatandaşımıza büyük bir sıkıntı olarak geri dönmüştür. Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tam anlamıyla sınıfta kalmıştır. Bu nasıl bir beceriksizlik örneğidir. 2015 yılına geldiğimiz bu günlerde hala böyle bir sorun nasıl yaşanmaktadır? Klorlama gibi hayati önem taşıyan bir işlemin yerine getirilememesinin bizim belediyecilik anlayışımızda yeri yoktur. ‘Bu ne kepazeliktir. İnsanımızın canı bu kadar mı değersiz.”dedi.

AKÇAY EŞKİNAT İŞGÜZARLIĞI BIRAKSIN

Sert sözlerle Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat’a yüklenen Akçay şöyle devam etti: “Sayın Eşkinat’a da soruyorum konuyla ilgili yaptığı bu açıklamaları doğru buluyor mu? Sayın Eşkinat, bu olayı hayır olarak yorumlamış ve aynen şu ifadeyi kullanmış ‘Hani her şerde bir hayır vardır’ derler diyerek olayı bir hayır vesilesi olarak halkımıza sunmuştur. Sayın Eşkinat, su hatlarının değiştirilmesi için böyle bir olayın vuku bulmasını mı beklemiştir. Bu nasıl bir belediyecilik anlayışı! Toplumsal hizmet üretmeye yönelik belediyenin yapması zorunlu olduğu hizmet ve yatırımların illa ki böyle üzücü bir durum sonrası akla gelmesi mi lazım! Sayın Eşkinat işgüzarlığı bırakıp, kendi hizmet üretsin.”

Akçay açıklamalarını, “Bu sorunun direkt muhatabı İlçe Belediyesi değil’ diyen sayın Eşkinat, problemin kaynağını TESKİ ve Büyükşehir’e atarak sorumluluktan kaçmanın hesabını mı yapıyor?” sorusuyla tamamladı.

Marmara Haber