Vatandaş da dolmuşçu da durak istiyor

Soğuk kış günlerinin yine bastırdığı şu günlerde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ne çalışan dolmuş şoförlerinin aklına yol kenarlarında yağmur ve karda bekleyen vatandaş geldi.

GÜNDEM 10.02.2015 18:25:00 0
Vatandaş da dolmuşçu da durak istiyor

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) içerisinden geçen toplu ulaşım araç sürücüleri ve vatandaşlar, durak yerleri istiyor. Açık alanlarda bekleyen vatandaşların özellikle, kötü hava şartlarında zor duruma düştüğünü belirten şehir içi ulaşım hizmeti veren sürücüler, yetkililerden, en azından 4 noktaya dolmuş durağı koymalarını istedi. Çerkezköy Mavi Minibüsler Kooperatif Başkanı Ali Öztürk, durak talebiyle ilgili olarak, “Bu sorunu yolcularımız ve işçiler için devamlı dile getiriyoruz. Bugüne kadar bir sonuç alamadık.”dedi. Öztürk, ÇOSB kampüsü içerisinde birçok yerde araçlarının durup yolcu alıp ya da indirdiğini hatırlatarak, “4 yerde durak olursa iyi olur. Mesala bir tane Arçelik Kavşağı’na, bir tane 8. sokağa, bir tane 4. sokağa bir de HEMA Kavşağı’na durak koyulmasını istiyoruz.”diye konuştu.

 

 

LEVHALARI GERİ İSTİYORUZ

25 Nolu Akarsu Toplu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Ali Öztürk ayrıca ÇOSB içerisinde bir başka sorunun da sokak adları olduğunu kaydetti. Öztürk, “Biliyoruz ki fabrikalara giden insanlar içerisinde çok sayıda yabancı, bölgeyi tanımayan, iş aramak için gidenler var. Eskiden sokak başlarında fabrikaları gösteren, isimlerinin yazdığı levhalar bulunuyordu. Şimdi onu kaldırdılar. Bu da büyük bir sorun oluyor. Levhaları yeniden istiyoruz. İş aramak için giden vatandaşlar adres bulmakta çok büyük zorluk çekiyor. Şoförlerimiz onlara yardımcı olmaya çalışıyor. Bu konuda da yetkililer gerekli ilgiyi gösterirlerse memnun oluruz. Biz birkaç defa dile getirdik ama kimse bizimle ilgilenmedi.” açıklamalarında bulundu.

Haber/Abdulhamit ALBEZ