Uygur Kardeşler Çerkezköy'de güldürecek

Türkiye'nin yakından tanıdığı Sühely ve Behzat Uygur kardeşler kendi kurdukları tiyatro ile Çerkezköy'de sahne alacak. Uygur kardeşler beğenilen oyunları 'Hasta Etme Adamı' adlı o

GÜNDEM 10.02.2015 18:04:00 0
Uygur Kardeşler Çerkezköy

Sühely ve Behzat Uygur Tiyatrosu Çerkezköy Belediyesi’nin katkıları ile Çerkezköylülerle buluşacak. Sühely ve Behzat Uygur kardeşlerin hazırladığı ‘Hassta Etme Adamı’ isimli komedi oyunu 26 Şubat’ta tiyatro severlerle buluşacak.

BELEDİYE GETİRİYOR

Çerkezköy Belediyesi’nin kültürel etkinlikleri kapsamında Sühely ve Behzat Uygur Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu 2 bölümden oluşan komedi oyunu 26 Şubat Perşembe günü saat 19.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda sahnelenecek. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, belediye tarafından ücretsiz olarak düzenlenen tiyatroya tüm Çerkezköylüleri davet etti.

HASTANE’DE TRAJİKOMİK ANLATIM

Büyük bir kahkaha tufanı ile gülerken düşündürmeyi hedefleyen Hassta Etme Adamı, günümüzde hastanelerde doktorlar ile sağlık personellerinin başına gelen trajikomik olayları işliyor. Oyunun içinde hastane girişinden ameliyathaneye, acil servisten morga kadar birçok yerde geçen olaylar anlatılıyor. Altı skeçten oluşan ve bir bütünlük içinde sağlık meselelerini hem doktor hem hasta perspektifinden anlatan bir tiyatro oyunu olarak dikkat çekiyor. Doktora şiddet, aile hekimliği, diyetisyen, tıp balosu, ambulans, doğumhane gibi başlıklar üzerinden sağlık sektörünü hicvederek her yönüyle çeşitli durumları anlatmaya çalışan oyun beğenilerek izleniyor.

ROL ALAN OYUNCULAR

Aksel Bonfil’in yazıp yönettiği oyunda Süheyl Uygur, Behzat Uygur, Önder Keskin, Kahraman Sivri, Duygu Paracıkoğlu, Nurten İnan rol alıyor. Oyunun dekorunu Barış Dinçel hazırlarken, oyunun müziği ise Ramiz Bayraktar imzasını taşıyor.

Haber / Menşure Kardeş