Edirne'nin Bakan'ı var ama göreni yok!

Meriç ve Tuna nehirlerinin taşması sonucu sular altında kalan Edirne'de taşkın sahasında incelemelerde bulunan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Edirne Milletvekili olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğluâ

GÜNDEM 5.02.2015 17:03:00 0
Edirne

CHP’Lİ İNCE EDİRNE’DE TAŞKIN İNCELEMESİ YAPTI

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Edirne’ye gelerek taşkın sahasında incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla sohbet eden İnce, yetkililerden bilgi aldı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’la birlikte taşkın sahasına gelen İnce, basın mensuplarına açıklama yaparak, serhad şehri olan Edirne’nin artık taşkınlar ve felaketler şehri olduğu söyledi. Ülkeyi yönetenlerin 77 milyon kişiye Osmanlıcayı öğretmekten söz ettiklerini ifade eden İnce, "Mezar taşlarını okutmak için böbürlenenler, Osmanlı’ya 92 yıl başkentlik yapmış bu güzel şehrimize sahip çıkmıyorlar. Hükümeti göreve davet ediyorum. Edirne’nin bakanı var ama Edirne’nin göreni yok, bu böyle bilinmesi lazım.”diye konuştu.

HÜKÜMETİN GÖREVİ BELEDİYENİN DEĞİL

Taşkınlarla mücadelenin Hükümetin görevi olduğunu söyleyen İnce, şöyle devam etti: “Bulgaristan ve Yunanistan ile anlaşmaları yapsınlar, barajı yapsınlar. Nehir yatağını temizlesinler, bu hükümetin görevi, belediyenin görevi değildir. Belediye Başkanımızın üzerine topu atıp hükümet kaytarmasın. Hükümet burada görevi yapmalı, gerçekten söylüyorum, bakanınız var ama göreniniz yok sizin. Yıllardır Edirne’nin kaderi olmuş. Edirne, bu kötü kaderinden kurtulmalıdır. Hükümet partizanlık yapmamalı, buraya sahip çıkmalıdır. Hükümet Müslüman olmayan Küba’ya cami yapma projesinin yanına Selimiye’nin olduğu kenti kurtarma projesini de gündeme getirmelidir. Millet ile dalga geçmesinler milletin aklı ile dalga geçmesinler. Eğer ecdada bu kadar bağlılarsa Osmanlı’nın 92 yıl başkentliğini yapmış Edirne’nin bu haline yürek dayanmaz. Bu Edirne’nin kaderi olmamalıdır. Hükümeti bir an önce göreve davet ediyorum. Gerekli bilgileri belediye başkanımızdan aldım. Bu konuda mecliste gerekli konuşmaları da yapacağız. Soru önergelerini vereceğiz, hepinize geçmiş olsun."

Marmara Haber