ÇED toplantısı Marmaraereğlisi'nde de yapılamadı

Geçtiğimiz günlerde Seymen'de yapılmak istenen kum ocağı için bölge sakinlerine yönelik ÇED (Çevre Etki Değerlemesi) bilgilendirme toplantısı yapılamamıştı. Bu kez Marmaraereğlisi'nd

GÜNDEM 4.02.2015 18:34:00 0
ÇED toplantısı Marmaraereğlisi

Marmaraereğlisi'ne yapılması planlanan çevrim santralleri ile ilgili çalışmalar devam ederken, bir firmanın daha ÇED toplantısı başarısızlıkla sonuçlandı. Firma duyurduğu saatte ‘Halkı Bilgilendirme’ toplantısını gerçekleştiremedi. Marmaraereğlisi Sultanköy Mahallesinde Borusan Trakya Elektrik San. ve Tic. A.Ş. tarafından  planlanan ÇED yönetmeliğinin 9. maddesi gereği Halkın Katılım Toplantısı toplantı yapılacak olan kahvehanenin kapalı olması nedeniyle gerçekleşemedi.

 

 

VATANDAŞ TUTANAK İSTEDİ 

Belediye yetkilileri ile Yeniçiftlik, ilçe merkezi ve Sultanköy'den yaklaşık 500 kişinin hazır bulunduğu toplantı İl Çevre Şehircilik Müdürlüğü'nden gelen yetkilinin toplantının yapılamadığı yönündeki açıklamasıyla toplantı gerçekleşemedi. Bu açıklamanın ardından bölgeye gelen vatandaşlar toplantının yapılamadığına ve halkın bilgilendirilemediğine dair tutanak istediler. Bu talebin karşılanmayacağını düşünen vatandaşlar sloganlarla çevrim santrali istemedikleri üzerine slogan attılar. Tutanak tutulmadan aracın hareket etmemesini isteyen vatandaşlar aracın önünü kesti. Avukat Seyhan Çetin vatandaşlar adına bir tutanak hazırladı. Firma yetkilileri ile İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri de araç içinde bir tutanak hazırladı ve yapılamayan toplantı olaysız bir şekilde sona erdi.

Marmara Haber