Gözden kaçırmayın
Edebiyat Fakültesi’nde Seramik Sergisi açıldıŞarköy’ün, tatil kentleri içinde kumsalının en uzun olanıdır. Şarköy kumsalının uzunluğu 60 km. Evet, bu uzunlukta sahil, Türkiye’de yok, yani ülkemizin en uzun sahili. Dünya sıralamasında ise sahil,uzunluğu ile, 12’nci sıradadır Şarköy. Bu uzun sahil, deniz, balık, üzüm ve karides merkezi. 2006 ve 2007 yıllarında: denizi ve kumsalın temizliği nedeniyle “Mavi Bayrak” almıştır Şarköy. Şarköy ayni zamanda Yaz tatilinde, en iyi kafa dinleyebileceğiniz yerlerden biridir. En çok yaz aşkı yaşanılan tatil yeri olarak, hafızalarda kalan yer olan Şarköy’de yaz tatilinin keyfi ve yaşamı da diğer bölgelere göre de insanda çok başka bir has veriyor olmasıdır.Şarköy sebze ve meyve üretimi bakımından da zengin bir yerdir.tarım alanları her ne kadar dar olsa da önemli şekilde de tarımcılık yapılmaktadır.Sahil kesiminde her kesim bütçesine göre yaz aylarında tatil yapacağı otel, motel ve pansiyon gibi dinlenme ve kalacak yer bulma imkanları vardır.Ayrıca yaz aylarında tatilcilerle birlikte nüfusu mevcut nüfusun 4-5 katına çıkan Şarköy’ün yaz aylarındaki hareketliliği de ilçeye ayrı bir renk ve ahenk katmaktadır.
ŞARKÖY’E NASIL GİDİLİR
Şarköy'e kara yolu ile ulaşım mümkündür. Tekirdağ üzerinden Şarköy'e ulaşım için sahil yolundan ya da Tekirdağ Malkara yolunu takip ederek ulaşabilirsiniz. Çanakkale üzerinden Şarköy'e ulaşım için Çanakkale'den Gelibolu'ya gitmeli, Gelibolu Şarköy arası 54 kilometredir.Tekirdağ Şarköy arası yaklaşık 86 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 1 saat 10 dakika kadar sürmektedir.İstanbul Şarköy arası yaklaşık 228 kilometre (km) mesafede ve araçla yaklaşık 4 saat kadar sürmektedir.Ankara Şarköy arası yaklaşık 679 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 8 saat 45 dakika kadar sürmektedir.İzmir Şarköy arası yaklaşık 791 kilometre (km) mesafede ve araçla yaklaşık 11 saat 30 dakika kadar sürmektedir.Bursa Şarköy arası yaklaşık 467 kilometre (km) mesafede ve araçla yaklaşık 7 saat kadar sürmektedir.
ŞARKÖY’DE NE YENİR-NE İÇİLİR:
Şarköy denince akla ilk gelen Deniz ürünleri, ve şaraptır. Ayni zamanda bu konuda zengin bir mutfağa sahiptir. Şarköy’de, meşhur karidesi, uğmaç çorbası, kayık yemeğini, peynir helvasını mutlaka tadın. Her mevsimde günlük balık çeşitleri bulunuyor. Şarköy şarapları, zaten tüm ülkede meşhur olmuş durumda. Tercihinize göre,çeşitli şarap bulabilirsiniz. Ayrıca Deniz ürünleri dışında da yöresel olarakta bir çok yemek çeşidi bulmanız mümkün. Zeytini de ünlüdür.burada sofralık ve yağlık olarak Gemlik zeytini üretimi yapılıyor.
TARAKYA’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜNÜN TEK ADRESİ ŞARKÖY’DÜR
Şarköy, ayni zamanda Trakya bölgesinde yamaç Paraşütü denince de ilk akla gelen yerdir ve bu konuda da bölgede tektir. Şarköy Uçmakdere Mahallesi son yıllarda yamaç paraşütü tutkunlarının yeni gözdesi olmaya başladı. Bölge el değmemiş doğası, hava şartlarının uygunluğu ve İstanbul’a yakın olmasıylada yamaç paraşütü sporunu sevenler için bir çekim merkezi haline gelmiştir.
Şarköy'e bağlı Uçmakdere Mahallesinde Paraşütçüler için atlama sahası olarak belirlenen Postacı Şehitliği Mevkiinden, sahildeki Ayvasıl mevkiine iniş yapılmaktadır.
Yamaç paraşütü ile ilgilenen sporseverler mutlaka Şarköy'e uğrasın veUçmakdere'de Uçmanın Keyfini doyasıya yaşasın.Koyu mavi denizi ve yemyeşil dağları ile uçmakdere yamaç paraşütü sporuna gönül verenlerin yeni adresi oldu. Uçmakdere semalarında süzülmek için 625 metre yükseklikteki Nişantepe'ye çıkmak gerekiyor. Burada dört atlayış noktası bulunmakta olup, zirveden atladığınızda Ayvasıl koyuna iniş yapıyorsunuz. Zirve ile iniş noktası arası 6 km. düzgün bir toprak yola sahip. Nişantepe'nin su üzerindeki uygun irtifası ise tehlike hareketlerinin çalışılmasına da olanak sağlamaktadır.
Hazırlayan/Seyit SÜREN
Yorumlar
Yorum Yap