Belediye 12 milyonluk kredi kullanacak

Kapaklı Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı'nda, yeni bağlanan mahallelerden Karağaç başta olmak üzere 5 yeni mahalleye beton yol yapımı için 12 milyon TL'lik kredi alınması kararlaştırÄ?

GÜNDEM 2.02.2015 20:47:00 0
Belediye 12 milyonluk kredi kullanacak

Kapaklı Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.00’da Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı. Meclise sunulan dilekçelerin görüşüldüğü toplantıda komisyon raporları da karara bağlandı.

BİLİRKİŞİ HEYETİ OLUŞTURULDU

Kapaklı Belediye Meclisi, Şubat Ayı Olağan Toplantısı’nı Bahtiyar Büyükbüce ve Fatih Önkol dışında tüm meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi. Toplantı’nın ilk gündem maddesinde Tekirdağ Valiliği Kadastro Müdürlüğü’nün bilirkişi seçimi konulu yazısı görüşüldü. Bilirkişi Heyeti’ne Mehmet Karaçoban, Sadi İkizler, Güray Mandalı, Seyfettin Palaz, Murtaza Gül ve Sadettin İbo’nun seçilmesi oy birliği ile kabul edildi. Kapaklı Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’nün Dernek Üyeliği konulu yazısının da oy birliği ile kabul edildiği toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün boş kadro değişikliği konulu yazısı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 

 

O YERİ ŞİMDİ DE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İSTİYOR

Toplantıda daha sonra İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün “İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası” konulu yazısı görüşüldü. Daha önce Jandarma Alanı olarak tahsis edilen yerde bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadığını ve tahsis işleminin fesh olduğunu söyleyen Başkan Mandalı, “Şimdi aynı yeri İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası yapımı için talep ediyorlar. Bahse konu alanın İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası yapımı için tahsisine ilişkin gündem maddesi oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.  

HÜKÜMET KONAĞI YERİ KOMİSYON TARAFINDAN GÖRÜŞÜLECEK

Toplantı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün ‘Hükümet Konağı’ konulu yazısının görüşülmesi ile devam etti. Daha önce Hükümet Konağı yeri olarak belirlenen alanın Kapaklı Kaymakamlığı’na tahsis edilmesi oy birliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi. Toplantıda daha sonra ilçenin muhtelif noktalarındaki belediye hisselerinin maliklerine satışları görüşüldü.

 

 

BELEDİYE HİSSELERİ SATILDI

Toplantıda, “381 ada 20 nolu parselde tamamı 263, 22 metrekare arsada bulunan 25,55 metrekarelik belediye hissesi”, “841 ada 13 nolu parselde tamamı 534 metrekare arsada bulunan 100 metrekarelik belediye hissesi”, “467 ada 12 nolu parselde tamamı 411 metrekare arsada bulunan 262 metrekarelik belediye hissesi”, “1229 ada 22 nolu parselde tamamı 250 metrekare arsada bulunan 16 metrekarelik belediye hissesi”, “684 ada 9 nolu parselde tamamı 651 metrekare arsada bulunan 370 metrekarelik belediye hissesi”, “236 ada 10 nolu parselde tamamı 577,76 metrekare arsada bulunan 18 metrekarelik belediye hissesi”, “325 ada 22 nolu parselde tamamı 245,74 metrekare arsada bulunan 82,53 metrekarelik belediye hissesi”, “727 ada 16 nolu parselde tamamı 153 metrekare arsada bulunan 38  metrekarelik belediye hissesi”, “326 ada 17 nolu parselde tamamı 154,02 metrekare arsada bulunan 56,41 metrekarelik belediye hissesi” ve “261 ada 6 nolu parselde tamamı 450 metrekare arsada bulunan 1,93 metrekarelik belediye hissesi”nin satılması oy birliği ile kabul edildi.

KREDİ TALEBİ PLAN BÜTÇE KOMİSYONU’NA GÖNDERİLDİ

“Karaağaç Mahallesi İmar Harçları” konulu gündem maddesinin Tarife Komisyonu’na, “Belediye Hizmet Binası Çatı Düzenlemesi” konulu gündem maddesinin de İmar Komisyonu’na havale edildiği toplantının son gündem maddesinde ise Fen İşleri Müdürlüğü’nün “Kredi Kullanılması” konulu yazısı görüşüldü. Gündem maddesi hakkında konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Karaağaç, 5 köy mahalle ve ilçe merkezinde asfalt ve beton yol yapımı için 12 milyon TL’lik kredi kullanmak istiyoruz. Bu kredi ille de İller Bankası’ndan kullanılmak zorunda değil. İlçemizde bize kredi vermek isteyen özel bankalar da var. Konuyu komisyona havale edelim. Belediyemiz için neresi daha uygunsa krediyi oradan kullanalım.” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantı, bir önceki oturumda komisyonlara havale edilen gündem maddelerinin, komisyon raporları doğrultusunda karara bağlanmasının ardından sona erdi. Kapaklı Belediye Meclisi, bugün saat 16.30’da bu ayın ikinci birleşimini gerçekleştirecek.

Haber / Ahmet KARDEŞ