Gözden kaçırmayın

"10 Kasım, Ata’mızın fikirlerini anlatma ve yaşatma günü"

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan makamında düzenlediği basın toplantısı ile Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılında hazırlayacakları “Var Edenin Lütfu; Çanakkale” başlıklı proje hakkında bilgi verdi. Müdür Erdoğan, proje kapsamında 100 eserin toplanarak kitap haline getirileceğini ve bu projede öğretmenlerin de yer alacağını kaydetti.  İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan, basın toplantısında,“Var Edenin Lütfu; Çanakkale başlıklı projemizde 100 eseri toparlayıp bir kitap halinde basıp ilgi kurumlara, okullara ve öğrencilerimize dağıtmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında 15 bin öğrenciye de ulaşmayı hedefliyoruz. Projede okullarda değerlendiren eserler daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bulunan komisyon tarafından incelendikten sonra değerlendirilip basımı yapılacak. Bu proje kapsamında milli ve manevi değerlerimizi hatırlamak istiyoruz. Bu projeyle ayrıca, öğrencilerimizin Çanakkale’yi nasıl gördüğünü anlayacağız” açıklamasında bulundu.
ÖĞRENCİLER YAZACAK MİLLİ EĞİTİM BASACAK
Çanakkale Zaferi’nin 100.yılında gerçekleştirecekleri projeye 15 Ocak’ta start verdiklerini hatırlatan Erdoğan, 20 Şubat’ta sona ereceğini belirtti. Erdoğan, “Yarışmaya Çerkezköy’de ki ilk orta ve lise düzeyindeki okulların öğrencileri katılacaktır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon Birimi projeyi yürütmektedir. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, okul müdürlüğüne eserleri ile başvuru yapacaklardır. Eserler hikaye, şiir ve kompozisyon türlerinde olacaktır. Eserlerde tarih, din, vatan, millet, istiklal, medeniyet, aile, kahramanlık, Çanakkale zaferinin ruhuyla ilgili görüş ve düşüncelere yer verilecektir. Eserler öğrencilerin kendi eserleri olup, daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olacaktır. Aksi bir durumda sorumluluk kişiye ait olacaktır. Yollanacak eserlerin telif hakkı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne aittir. Yarışmaya eser gönderecek öğrencilerimiz bunu daha önceden kabul etmiş sayılacaktır. Şiir türünde serbest ve hece ölçüsü kullanılabilir. Şiirin uzunluğu en fazla iki sayfa olacaktır. Kompozisyon türünde verilecek eserler en fazla iki sayfa olabilecektir. Hikaye dalında verilecek eser en fazla beş sayfa olacaktır.”dedi.
DEĞERLENDİRME KOMİSYONU NASIL OLACAK
Okul müdürlükleri kendi bünyesinde; okul müdürü başkanlığında veya görevlendirdiği bir müdür yardımcısı başkanlığında, okul öğretmenlerinden oluşan bir ‘Eser İnceleme Komisyonu’ oluşturulacağını ve bu kurulun en az üç en fazla ise yedi kişiden oluşacağını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, komisyonda kimlerin olacağını da açıkladı. Erdoğan, “Komisyonda Milli Eğitim Şube Müdürümüz İrfan Danışmaz, Atatürk İlköğretim Okulu öğretmeni Güllü Kazak, Nurullah Narin Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Kemal Şahin, Tepe Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Yahya Kemal Gebeş, ÇTSO Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Nevzat Böğüş, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ali Ercan, Pakize Narin Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hasan Sağlam yer alıyor.”dedi.
Okullardan gelen eserler ilçe proje ekibinde yer alan öğretmenler tarafından 20 Şubat-1 Mart tarihleri arasında değerlendirmeye tabi tutulacağını belirten Milli Eğitim Müdürü Erdoğan, “Değerlendirme sonuçları ise 2 Şubat tarihinde ilan edilecektir. 2-17 Mart tarihleri arasında seçilen eserler basılacak olan kitapta yer alacaktır. Kitapta eserleri yer alan öğrencilerimize katılım belgeleri, verilmek üzere ilgili okul müdürlüklerine yollanacaktır.” dedi.
Haber / Menşure KARDEŞ